Trasee Eminesciene

Transmit condoleanțe familiilor victimelor  tragicului accidentul care a avut loc astăzi în Republica Moldova.

Statul român va asigura toate cheltuielile necesare pentru repatriere și funeralii.

Imediat după accident, am vorbit cu ministrul de Interne, Petre Toba, căruia i-am cerut să constituie o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Interne și să organizeze recuperarea și repatrierea celor decedați.

În cursul acestei zile, am avut două convorbiri telefonice cu premierul Republicii Moldova, care m-a asigurat de tot sprijinul în desfășurarea anchetei. Procurorul general al Republicii Moldova se deplasează la locul accidentului, unde se vor lua toate măsurile pentru repatrierea celor decedați.

De asemenea, am vorbit și cu procurorul general adjunct al României, care m-a informat că este în curs de instituire un protocol cu Republica Moldova, astfel încât partea română să fie parte în ancheta care investighează cauzele accidentului.

Două laboratoare criminalistice românești, cu echipele aferente, sunt pregătite și se vor deplasa în această seară spre Republica Moldova, astfel încât mâine, la prima oră, să fie la fața locului și să participe activ la anchetă, alături de specialiștii moldoveni, imediat ce protocolul între cele două părți va fi semnat.

Am vorbit și cu ambasadorul Marius Lazurca, care s-a deplasat la fața locului, să se implice personal pentru a facilita demersurile necesare.

Imediat ce vom avea mai multe informații, acestea vor fi comunicate.
PRIMUL-MINISTRU AL ROMÂNIEI

Dacian Cioloș

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Voteaza Juravle Ionel Adrian
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava