MOPAN Suceava

Premierul Mihai Tudose şi o parte a membrilor executivului s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții marilor confederații sindicale şi patronale din România, în formatul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Temele centrale de pe agenda discuțiilor au vizat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, şi creșterea salariului minim brut pe economie.

În ceea ce privește trecerea unei părți a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018, premierul Mihai Tudose şi ministrul de finanțe, Ionuţ Mişa, au reiterat ideea că această măsură nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat. „Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creşte. Mediul de afaceri mi-a spus că e o oportunitate de a-şi plăti mai bine oamenii”, a subliniat șeful executivului, referindu-se la efectele acestei modificări legislative. Patronatele au apreciat că este vorba despre o măsură foarte bună, sindicatele s-au pronunțat pentru păstrarea actualei legislații în ceea ce privește plata contribuțiilor pe salarii.

Creşterea salariului minim la 1.900 de lei începând de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreată de reprezentanţii sindicatelor şi nu a întâmpinat opoziție din partea celor ai patronatelor, cu menţiunea că este necesară dezvoltarea infrastructurii, în special în zona transporturilor şi agriculturii, pentru exploatarea optimă a potențialului pe care îl are România în materie de dezvoltare a afacerilor. În context, premierul Mihai Tudose a anunţat că actualul guvern are în vedere o schimbare de paradigmă în ceea ce privește infrastructura de transport şi a făcut referire la întâlnirea pe care urma să o aibă în cursul de azi, pe această temă, cu reprezentanții Băncii Mondiale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava