Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul ministru Ludovic Orban și-a anunțat luni seară demisia după eșecul înregistrat de PNL la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Demisia premierului duce la demisia întregului guvern. Cabinetul va funcționa interimar pentru următoarele 45 de zile noul Executiv urmând a fi învestit după constituirea noului Parlament în data de 20 decembrie. Guvernul interimar va fi condus de un membru al cabinetului ce va fi desemnat de președintele României. Iată discursul lui Ludovic Orban:

„România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români și decizia mea de astăzi vreau să arate foarte clar: că nu mă cramponez de funcție.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie și criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările.

Pe 6 decembrie romanii au decis componența viitorului parlament. Obiectivul meu este de a construi o majoritate care să nu conțină PSD și de a fi implicat în negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului ce va fi desemnat de președintele României. Vreau să spun clar. Demisia mea să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție. Pentru mine interesul României este deasupra PNL și deasupra intereselor mele personale.

Le mulțumesc celor care au fost alături de noi în grelele bătălii din acest an. De asemenea vreau să transmit cetățenilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile a fost luată cu un singur scop: de a apăra sănătatea, viața și locuri de munca”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava