Concert pascal
MOPAN Suceava

Premierul României, Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode au participat, astăzi, la Pojorâta, la demonstrația unui nou concept de reabilitare a căilor ferate. CFR a început din județul Suceava aceste lucrări, ele urmând să se realizeze pe tronsonul de cale ferată Pojorâta – Apahida. După demonstrația făcută pe o porțiune de cale ferată, ministrul Lucian Bode a declarat că acesta este un nou concept de abordare a lucrărilor de reabilitare în regie proprie, prin intermediul unui sistem complex de tip tren de lucru al CFR Infrastructură. „Practic, prin această tehnologie, corelată cu o alocare de resurse din programul de întreținere a infrastructurii, vom crește, începând cu anul viitor, rapid vitezele de circulație și nivelul de siguranță al transportului pe calea ferată. Ce se întâmplă astăzi, aici, prin efectul acestor lucrări, practic, viteza de circulație se va dubla. Pe de altă parte, execuția în regie proprie va genera economii foarte mari. Valoarea lucrărilor pe kilometri se va reduce cu aproape 60%, se va reduce semnificativ pentru tot ceea ce înseamnă programe de reparații”, a declarat Lucian Bode. El a arătat că acesta este primul tronson de cale ferată din România reparat cu această tehnologie de refacție totală.

„Din acest motiv am ținut neapărat să venim aici, să asistăm la această primă activitate demonstrativă. Pe cei aproximativ 500 metri, s-a mai intervenit pe porțiuni foarte scurte, dar pe o lungime de 500 metri este pentru prima dată când se intervine în acest mod. Până la această dată, ați văzut, se înlocuiesc traversele, se execută toate operațiunile și ne propunem ca în anii următori, așa cum spunea și director general al CFR şi după cum știți că în planul de investiții avem acest obiectiv, ne propunem să achiziționăm două trenuri de lucru mult mai complexe”, a precizat ministrul transporturilor. El a explicat că aceste trenuri de lucru au o valoare de aproape 200 de milioane de euro. „Suntem în acest moment în procedură pentru achiziționarea acestor trenuri de lucru și cu siguranță, în momentul în care vom reuși să reabilităm, să modernizăm aproape 300 de km de cale ferată, cale unică per an, per tren, vom avea kilometri de cale ferată reabilitați așa cum ne dorim. Practic, vorbim de 600 de km de cale ferată aproximativ pe an. Acesta este obiectivul nostru, o dată cu achiziționarea celor două noi trenuri de lucru pe fonduri europene și dacă ne gândim că am reușit să reabilităm undeva la 500 de km de cale ferată din rețeaua principală, 600 de km de cale ferată pe an înseamnă enorm de mult. Credem noi că este o adevărată revoluție în materie de lucrări de modernizare a liniilor de cale ferată”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

El a subliniat faptul că actualul Guvern va continua să investească în lucrările de reabilitare a căii ferate din România și în achiziționarea de material rulant nou. „Ne propunem, până în 2024, în acord cu partenerii noștri europeni, să investim cât mai mult în calea ferată, astfel încât cât mai mult din tot ceea ce înseamnă transportul de marfă să treacă încet, încet pe cale ferată. Prin Programul Național de Recuperare și Reziliență, pe care îl vom pune în dezbatere publică săptămâna viitoare, o să vedeți că mare parte din alocări vor merge către infrastructură, către infrastructura feroviară, pentru că îndeplinește toate condițiile solicitate de Comisia Europeană, condițiile de mediu, în primul și în primul rând. Eu felicit CFR Infrastructură pentru această inițiativă și aştept să implementeze acest proiect la nivel național pe tronsoane cât mai mari. Înțeleg că obiectivul vostru este să reabilitați întreg tronsonul, de la Suceava până la Apahida, ceea ce este un lucru extraordinar”, a încheiat Lucian Bode.

Premierul Orban și ministrul transporturilor au asistat la Pojorâta la o demonstrație a unei noi metode de reabilitare a căilor ferate din România, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava