MOPAN Suceava

Primul ministru Victor Ponta a declarat la Suceava că revizuirea Constituției trebuie să se facă cel mai târziu anul viitor arătând că 2013 este momentul cel mai prielnic care nu trebuie ratat pentru că o altă ocazie ”o să mai vină peste nu știu câți ani”. Ponta a menționat că discuțiile pe tema revizuirii Constituției ar trebui demarate îanintea primei sesiuni parlamentare. ”Imediat după alegeri avem legitimitatea Parlamentului, avem o forță puternică USL care poate să imprime o anumită direcție și nimeni nu poate să spună că e împotriva cuiva. Domnul Băsascu termină mandatul cel mai târziu în 2014 și nu poate să spună că facem ceva noi împotriva lui că lucrurile se aplică de la următorul mandat. Nu începe încă campania electorală. E și un moment politic bun pe care dacă-l ratăm după aceea în 2014 iarăși intrăm în an electoral. 2013 e singurul moment în care putem revizui Constituția iar dacă nu-l folosim ratăm ocazia și nu știu când mai vine peste nu știu câți ani”, a spus Ponta.

 

”Perioada Băsescu este o perioadă de scandaluri și de conflicte și trebuie să prevedem pentru viitor soluții în Constituție ca să evităm asemenea conflicte”

Premierul a declarat că o comisie a USL lucreză deja la proiectul de revizuire a Constituției arătând că aceasta va conține prevederi care să elimine crizele politice de până acum. ”Trebuie să punem în Constituție lucruri foarte clare. Cum se desemnează primul ministru, care sunt atribuțiile președintelui față de Guvern, care sunt drepturile președintelui față de Parlament pentru că vedeți că domnul președinte tot trimite scrisorici, răvașe la Parlament deși nu are voie. Apoi, care sunt procedurile de desemnare la Curtea Constituțională. Deci la toate crizele pe care le-am avut trebuie să prevedem o soluție astfel încât viitorul președinte, viitorii prim miniștri care or fi după mine să nu mai aibă acest gen de conflicte. Perioada Băsescu este o perioadă de scandaluri și de conflicte și trebuie să prevedem pentru viitor soluții în Constituție ca să evităm asemenea conflicte. E în avantajul României să nu mai stea blocată de surplusul de personalitate al cuiva care ocupă o funcție publică”, a spus Ponta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava