MOPAN Suceava

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a prezidat luni prima reuniune a Consiliului Național pentru pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene, în care s-a discutat despre regulamentul de funcționare și organizare a structurilor instituționale ce urmează să fie constituite pentru perioada în care România își va exercita acest mandat, în primul semestru al anului 2019.
”Exercitarea președinției Consiliului UE este o oportunitate pe care nu doresc și nu dorim, noi ca țară, să o ratăm. De aceea am constituit acest Consiliu Național pentru pregătirea mandatului României. Aș dori să depășim cât mai rapid această primă etapă de evaluare și să vedem cât mai curând și o variantă a bugetului multianual, fără a neglija și chestiunile logistice, astfel încât să putem demara și discuțiile politice privind mandatul României pentru perioada exercitării președinției”,  a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Pentru România va fi o responsabilitate foarte mare, dar și o oportunitate de a-și demonstra capacitatea tehnică de a gestiona activitățile aferente poziției de președinte în exercițiu al Consiliului UE și de a contribui de o manieră consistentă la consolidarea proiectului european. În cele șase luni în care va deține acest mandat, România va avea de gestionat în jur de 350 de dosare care se vor afla în negociere la nivel european, dintre care cel puțin două sunt foarte importante, și anume, Brexit și alegerile pentru Parlamentul European, a menționat șeful Executivului.
La reuniune au participat vicepremierul ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul Justiției, Tudorel Toader, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, și reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava