MOPAN Suceava

Pentru Guvernul pe care îl conduc, combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă, a subliniat astăzi primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, în cadrul întâlnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
Şeful Executivului a cerut continuarea fermă a acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool şi cu produse vegetale. „Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer să ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat”, a afirmat primul-ministru.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că legislaţia românească are pârghii legislative şi instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale. Ministerul Justiţiei va face o analiză riguroasă privind aplicarea legislaţiei în domeniu şi a menţionat că dacă se vor impune modificări, acestea vor fi propuse Guvernului, a adăugat ministrul Cătălin Predoiu.
La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a menţionat că “obiectivul privind intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB”.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a asigurat că: „Ministerul pe care îl conduc şi instituţiile din subordine vor interveni prompt şi vor sesiza, fără întârziere, cazurile de complicităţi ale autorităţilor cu evazioniştii”.
Ministrul Economiei, Lucian Bode, a arătat că Ministerul Economiei, prin ANPC, verifică riguros calitatea şi conformitatea produselor din gama benzinelor şi motorinelor comercializate pe teritoriul României.
La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare,   Ministerului Public,   DNA,   DLAF,   Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava