MOPAN Suceava

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, în cadrul căreia au discutat despre dezvoltarea Parteneriatului Strategic, consolidarea relațiilor bilaterale și respectarea drepturilor românilor din Marea Britanie, în contextul Brexit.

Cooperarea în domeniile securității și apărării, precum și relațiile economice reprezintă pilonii Parteneriatului Strategic, iar sectoarele financiar, educație, dezvoltare-competitivitate, comerț și investiții sunt componente importante ale Parteneriatului solid dezvoltat între România și Marea Britanie, a subliniat prim-ministrul. ”România este interesată de consolidarea Parteneriatului Strategic cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, astfel încât să fie cât mai bine adaptat provocărilor actuale, în spiritul potențialului real de dezvoltare și așteptărilor comune. Schimburile economice bilaterale au înregistrat cel mai înalt nivel din istoria relațiilor noastre, ajungând la patru miliarde de euro. Este însă important să identificăm noi modalități de cooperare în domeniul investițiilor și comerțului, având în vedere faptul că România oferă un mediu de afaceri atractiv”, a afirmat șeful Executivului.

Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, a apreciat nivelul relațiilor bilaterale, precum și rolul important pe care România îl are în Alianța Nord-Atlantică. Cooperarea bilaterală devine tot mai valoroasă, iar oportunitățile de dezvoltare trebuie valorificate în continuare, îndeosebi în domeniile apărare și securitate, economic, cercetare și știință.

În acest context, cei doi oficiali au discutat despre încheierea unui nou Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Marea Britanie, adaptat contextului actual. De asemenea, s-a convenit stabilirea de întâlniri bilaterale ale miniștrilor de linie, în scopul fructificării potențialului de cooperare între cele două țări.

Respectarea drepturilor românilor care studiază și muncesc în Marea Britanie, în contextul Brexit, a fost, de asemenea, discutată de cei doi oficiali.

”Pentru Guvernul României protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români din Marea Britanie este un punct de mare interes. Am dezvoltat programe guvernamentale pentru a determina tot mai mulți români de peste hotare să se întoarcă în țară. Însă, mulți dintre ei sunt bine integrați și au o contribuție importantă în societățile statelor în care trăiesc. Comunitatea românească reprezintă o punte de legătură între țările noastre. Suntem onorați de decizia autorităților britanice de a acorda compatriotului nostru Florin Morariu o distincție pentru faptele de curaj dovedite în contextul atentatului de la Londra din 2017”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul britanic al apărării a apreciat că românii sunt bine integrați în societatea din Marea Britanie, arătând că sunt ”motivați și bine educați”.

La întrevederea de la Palatul Victoria a mai participat, din partea Guvernului, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava