MOPAN Suceava

La fel ca la fiecare final de an, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi-a premiat cei mai buni sportivi pe anul 2015 la toate cele şase secţii: atletism, handbal, lupte greco-romane, fotbal, volei şi rugby. Festivitatea de premiere a avut loc în noul amfiteatru al liceului, ce a fost dat în folosinţă în acest final de an. Alături de cei doi directori ai liceului, Ioan Radu şi Cristina Lohănel, la această festivitate au fost invitaţi şi viceprimarul Lucian Harşovschi, alături de consilierii locali Cornel Grosar şi Corneliu Vornicu. Conducerea liceului a făcut şi de această dată premierea pe fiecare secţie în parte, pe baza performanţelor obţinute de sportivii săi în competiţiile naţionale şi internaţionale. În acest an, în premieră au fost acordate diplome de merit şi sportivilor ce vin din urmă şi sunt speranţele de viitor ale liceului.
Ca şi anul trecut, într-un clasament pe secţiile sportive, cea de lupte greco-romane, coordonată de antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan, a reuşit să se remarce prin sportivii săi şi să ocupe primul loc într-un clasament neoficial, în 2015 fiind obţinute nu mai puţin de 25 de medalii în competiţiile naţionale şi internaţionale, printre care s-a aflat şi un titlu de vicecampioană a României la cadeţi, cu echipa. Prima poziţie a fost ocupată de Adrian Agache, urmat de Marius Blându şi Teodor Chira, ultimul cucerind de curând medaliile de bronz la Campionatul Balcanic, atât la individual, la categoria 85 de kilograme, cât şi cu echipa României. Topul a fost completat de Marian Hangaleţ, Ion Marian, Ioan Moisei, Mihai Corbu, Sebastian Perepeliuc, Cosmin Mihalache şi Răzvan Mihalache. La speranţe au fost evidenţiaţi doi luptători din tânăra generaţie, Gabriel Gâză şi Teodor Vodă.
Celălalt sport individual ce a fost premiat a fost atletismul, Corina Murariu fiind performera din acest an, în timp ce podiumul a fost completat de Dana Olenici şi Dana Solovăstru. În continuarea topului 10 s-au situat sportivii Ana Sadoveac, Diana Popovici, Angela Cioroianu, Alexandru Lostun, Simona Caziuc, Cornel Hopa şi Sebastian Popovici.
În anul 2015, dar mai ales în actualul sezon, secţia de rugby, coordonată de antrenorii Dumitru Livadariu, Codrin Prorociuc şi Marcel Creţuleac, a avut o comportare foarte bună, astfel că la finalul turului ambele echipe, cea sub 18 ani la rugby în 15 şi cea sub 19 ani la rugby în 7, se află pe locul doi în zona Moldova, cu şanse foarte mari de a ajunge la turneul final. Andrei Portariu a fost desemnat cel mai bun sportiv al secţiei, urmat de Eduard Alucăi, Laurenţiu David, Tiberiu Timoficiuc, Sebastian Beldiman, Andrei Custrin, Florin Zimbru, Răzvan Serediuc, Gabriel Acălinei şi Cristi Sandu.
O altă secţie cu rezultate bune a fost cea de handbal, topul fiind deschis de Claudiu Lăzurcă, sportiv ce nu a putut să-şi ridice distincţia deoarece se află în cantonament cu echipa naţională. Portarul Eduard Duman a fost al doilea nominalizat, urmat de Ionuţ Logofătu, Paul Marmeliuc, Iulian Alexa, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaie, Denisa Fecioru, Roxana Moldovan şi Taisa Verciuc. O altă secţie la sporturile de echipă a fost cea de fotbal, de la care conducerea instituţiei aşteaptă rezultate mult mai bune după finalizarea campusului, din care fac parte cele trei terenuri de fotbal, din care două de minifotbal şi unul de dimensiuni normale ce are cea mai modernă suprafaţă sintetică din ţară. Topul fotbaliştilor a fost deschis de Cosmin Buziuc, urmat de Mugurel Florescu, Cosmin Corniciuc, Cosmin Coroamă, Sergiu Alexandrovici, Andrei Netea, Lucian Adamovici, Gabriel Nechita, Ionel Zamă, Florin Bejinar, Ionuţ Holban, Florin Dumitru şi Robert Ciobanu. Cea dea şasea secţie a Liceului cu Program Sportiv Suceava trecută în revistă a fost cea de volei, în top fiind aleşi doar doi sportivi, Orest Alexandru Raţă şi Iulian Florea.
„Din punct de vedere al performanţelor sportive, Liceul cu Program Sportiv s-a încadrat în anul 2015 în linia ultimilor ani. Sper ca noile condiţii ce le oferă campusul din acest moment să aducă rezultate mai bune la toate disciplinele, în special la cele ce beneficiază de terenurile noi, dar şi de cazare şi condiţii mai bune de şcolarizare. După părerea mea, aceste condiţii foarte bune vor atrage 100% şi performanţe mai bune. Cert este că rezultatele nu se pot obţine de la o lună la alta, dar cu siguranţă vor veni în următorii ani”, a declarat la finalul premierii directorul LPS Suceava, Ioan Radu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava