MOPAN Suceava

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași, au fost decernate vineri, 10 octombrie, la sediul USR Iași, sub patronajul USR, al Primăriei de Iași precum și al tuturor președinților în viață cunoscuți de-a lungul timpului de către USR Filiala Iași. Evenimentul s-a înscris în suita de manifestări dedicate Zilelor Iașului 2014 și în linia programelor dedicate marii culturi românești ce susțin strategiile de obținere a tilului de Capitală Europeană a Culturii pentru marele centru Iași. Atmosfera a fost una de armonie și de recunoaștere a importanței sentimentului de solidaritate a tuturor forțelor culturale dedicate renașterii prestigiului românesc. La ceremonia de acordare a Premiilor USR Iași, evenimentul a fost prezidat de Cassian Maria Spiridon, președintele USR Iași. Au fost prezenți și primarul Iașului, Gheorghe Nichita, viceprimarul Gabriel Surdu și Constantin Simirad, fostul primar al Iașului.
Cu aceeași ocazie USR Iași a celebrat și împlinirea a 65 de ani de la inființare, fiind cea mai veche, ilustră și numeroasă filială de scriitori din România. A fost lansat Albumul omagial – USR Iași la 65 de ani de viață.

Scriitoarea suceveană Angela FURTUNĂ a primit, pentru volumul Post-hipnotice (Coperta și grafica Devis Grebu, Editura Timpul, Iași, 2013), excepționala recunoaștere prin Premiul „Cezar Ivănescu”.
Juriul a fost format din personalități remarcabile ale culturii românești: Ioan Holban – critic și istoric literar, director Teatrului Luceafărul din Iași -, Adi Cristi – scriitor, jurnalist, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași și Vasile Spiridon, critic și istoric literar de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Premiul "Cezar Ivanescu" al Uniunii Scriitorilor din Romania - Angela FURTUNA, pentru volumul Post-hipnotice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava