MOPAN Suceava

În debutul conferinței au susținut alocuțiuni dl. Ion CUPĂ – președintele Autorității Vamale Române și dl. Ovidiu SILAGHI – secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a României, alocuțiuni prin care au fost abordate aspecte importante ale preocupărilor celor două instituții pentru creșterea eficienței, transparenței și susținerea mediului de afaceri.

În continuare a luat cuvântul, dl. Bogdan Lari MIHEI, din partea Autorității Vamale Române, prilej cu care a vorbit despre experiența acumulată de la înfințarea Autorităţii Vamale Române și până în prezent, despre situațiile apărute în contextul geostrategic, generat de conflictul din Ucraina, împărtășind convingerea că autoritatea vamală se află pe un drum bun, mulțumită eforturilor întreprinse de angajații autorității vamale.

Evenimentul a adus în discuție subiecte de interes pentru mediul de afaceri precum: găsirea de soluții practice pentru înlesnirea comerțului cu state terțe, facilitarea circulației mărfurilor cu risc scăzut, astfel încât autoritatea vamală să-și concentreze eforturile în direcția unor controale riguroase asupra mărfurilor cu risc ridicat.

În cadrul conferinței, reprezentanții Autorității Vamale Române, alături de reprezentanții administrației publice locale și ai mediului de afaceri, au dezbătut situații reale cu care se confruntă operatorii economici, cu intenția de a identifica soluții pentru rezolvarea acestora.

De asemenea, au fost prezentate principalele măsuri adoptate sau care urmează a fi implementate de Autoritatea Vamală Română pentru derularea cu operativitate a operațiunilor de tranzit și control vamal, soluții pentru fluidizarea traficului pe infrastructura rutieră adiacentă birourilor vamale, situații constatate în aplicarea procedurilor de tranzit și de control vamal de către personalul vamal în relația cu firmele implicate în comerțul extracomunitar, dar și aspecte constatate de către personalul firmelor implicate în comerțul extracomunitar în cazul procedurilor vamale de control și interacțiunea cu personalul vamal.

Avem convingerea că acest eveniment va contribui la stabilirea unor relaţii de cooperare între participanți, care se vor concretiza într-un dialog permanent și o colaborare fructuoasă în domeniile comune de interes.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava