Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri la Forumul Economic de la Krynica-Polonia, convorbiri oficiale cu mareșalul voievodatului Podkarpackie (Subcarpatia), Władysław Ortyl  la care au participat un adjunct al mareșalului care se ocupă de relația cu România și consilierii pe probleme de infrastructură și turism. Discuțiile s-au axat pe colaborarea de viitor în condițiile în care miercuri s-au împlinit cinci ani de la semnarea parteneriatului Suceava-Podkarpackie. „Am trecut în revistă acțiunile din parteneriatul nostru și l-am felicitat pentru această organizare, la Krynica, a unui forum economic de nivel mondial cu teme foarte consistente”, a spus Flutur. El a arătat că în urma discuțiilor s-a convenit susținerea coridorului Marea Baltică- Marea Neagră, coridorul Gdansk-Varșovia-Lviv-Cernăuți-Suceava-București-Sofia. ”Am reiterat că drumul acesta are o istorie din Evul Mediu, fiind numit Drumul Mirodeniilor și că acest drum ar scurta distanța spre București și Marea Neagră cu circa 500 de kilometri”, a spus Flutur.

„Dorim să susținem această autostradă nord-sud ce ar ajuta și regiuni importante din Ucraina și toată regiunea de nord est din România”

El a mai declarat că a vorbit cu Władysław Ortyl și despre intenția județului Suceava de a avea un rol mai mare în euroregiunea Carpatică unde România este membru ținând cont că județul Suceava are cea mai mare parte acoperită cu Munții Carpați. „Dorim să susținem această autostradă nord-sud, Autostrada Est Carpatică ce ar lega flancul estic la UE și ar ajuta și regiuni importante din Ucraina ca Lviv, Ivano-Frankivsk, Cernăuți și Zakarpatia și toată regiunea de nord est din România”, a declarat Flutur. El a menționat că a fost invitat, în 11 octombrie, la Bruxelles pentru a discuta strategia euroregiunii Carpatica alături de mareșalul din Podkarpackie, iar în decembrie județul Suceava urmează să fie prezent cu produse tradiționale și ecologice, produse de gastronomie la târgul de la Rzeszow.

„Civilizația huțulilor din Polonia, Slovacia, Ucraina și România este o temă comună pe care să o punem în valoare în perioada imediat următoare”

El a mai spus că a discutat și despre un infotur al operatorilor în turism din Suceava care să viziteze voievodatul Podkarpackie, dar  și ca agenții de turism din Podkarpackie să viziteze județul Suceava. „Cândva, turiștii polonezi erau pe primul loc în Suceava, iar acum sunt pe locul patru, în față fiind turiștii din Germania, Austria și Spania”, a spus Flutur. Cei doi oficial au convenit să coopereze și în ceea ce privește moșternirea culturală comună. „Civilizația huțulilor din Polonia, Slovacia, Ucraina și România este o temă comună pe care să o punem în valoare în perioada imediat următoare”, a spus președintele CJ Suceava. El a adăugat  că s-a discutat de asemenea, despre schimburi de experiență în programele transfrontaliere cu Ucraina și sprijinirea părții ucrainene, atât din partea Podkarpackie cât și a Sucevei pentru pașii pe care ucrainenii vor să îi facă în perioada următoare fiind vizate deschiderea de puncte de frontieră, modernizarea de drumuri spre puncte de frontieră, proiecte pe situații de urgență, pe educație sau integrarea minorităților. Suceava și Podkarpackie intenționează să realizeze schimburi de experiență în domeniul cultural, al minorităților, civilizației tradiționale, gastronomie, meșteșuguri, muzică, dans, film, fotografie și sport, a mai declarat Flutur. Voievodatul Podkarpackie are în componență 21 de județe, 159 de comune și 2,1 milioane de locuitori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava