Liderul sindicatului Exploatare preparare uraniu, Mugurel Huțuleac, a salutat deblocarea problemelor de la mina de uraniu Crucea – Botușanu, ca urmarea a întâlnirii pe care sindicaliştii au avut-o cu vicepremierul Costin Borc. Mugur Huţuleac a declarat joi că în demersurile pentru rezolvarea problemelor minerilor de la Crucea, un sprijin important a fost acordat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. În ceea ce-l priveşte pe şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, acesta a ţinut să mulţumească Guvernului României, şi în special vicepremierului şi ministrului economiei, Costin Borc pentru deblocarea situaţiei de la exploatarea de uraniu de la mina Crucea – Botuşanu. Declaraţia şefului administraţiei judeţene a fost făcută după ce sindicaliştii de la mina Crucea au renunţat la protestul declanşat în urmă cu câteva zile în urma întâlnirii pe care au avut-o miercuri cu vicepremierul Costin Borc. „Îi mulţumesc vicepremierului Costin Borc pentru rezolvarea problemei de la mina Crucea. În aceste zile, fără să vorbesc mult despre această problemă am făcut mai multe demersuri la Guvernul României pentru deblocarea situaţiei de la minele de uraniu de la Crucea – Botuşanu, şi mă bucur că în cele din urmă s-a găsit o soluţie pentru rezolvarea problemelor”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

El a amintit că în urma întâlnirii dintre sindicaliştii de la mina Crucea cu vicepremierul Costin Borc a fost semnat un document în urma căruia activitatea la exploatarea de uraniu din judeţul Suceava va continua. Flutur a mai spus că în urma discuţiilor cu vicepremierul Borc a rezultat faptul că au fost prinşi bani în buget pentru continuarea activităţii, dar şi că s-au găsit soluţii pentru continuarea furnizării uraniului către beneficiari. „S-a discutat şi despre un program de reorganizare, şi vestea bună este că minerii îşi pot relua lucrul. De asemenea, s-a rezolvat şi problema contractului colectiv de muncă. Trebuie spus că zilele următoare va avea loc şedinţa noului Consiliu de Administraţie de la Compania Naţională a Uraniului şi se aşteaptă avizarea contractului colectiv de muncă de către Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că din informaţiile pe care le are, în perioada următoare la Suceava va veni şi ministrul energiei Victor Vlad Grigorescu, precum şi alţi factori de decizie pentru a discuta cu minerii de la Crucea. „Important pentru administraţia publică judeţeană este să ne luptăm pentru păstrarea oricărui loc de muncă şi pentru crearea altora noi. vreau să salut din nou deblocarea situaţiei de la mina Crucea şi vreau să mulţumesc reprezentanţilor Guvernului, pe care îi aşteptăm la Suceava pentru a discuta în continuare despre crearea de locuri de muncă. Am cuvinte de apreciere şi pentru reprezentanţii sindicatelor, pentru manageri şi pentru cei ai Prefecturii Suceava, care au dat dovadă de maturitate şi echilibru în gestionarea acestei probleme”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava