Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele USR Șcheia, Iulian Cimpoeșu, care s-a numărat printre câștigătorii proiectului național organizat de europarlamentarul USR PLUS Nicu Ștefănuță și dedicat viitorilor candidați din mediul rural la alegerile locale din 2020, a fost prezent la Bruxelles, la lucrările organizate atât la Parlamentul European, cât și la Comisia Europeană, axate în principal pe strategiile viitoare de dezvoltare locală în zonele rurale.

Printre evenimentele organizate pe parcursul celor 3 zile (2-4 decembrie) se numără:

– întâlnire cu Mihail Dumitru, fost ministru al agriculturii și actual Director General la DG AGRI la Comisia Europeană, cu discuții pe subiecte legate de viitoarele programe de finanțare din mediul rural.

– întâlnire cu Dacian Cioloș, fost comisar european pe agricultură și dezvoltare rurală.

– sesiuni de informare de la funcționari europeni (din România) pe dezvoltare rurală, dar și pe subiecte precum produsele de tradiție și origine protejată.

– sesiune de informare la Comitetul Regiunilor, pentru că satul nu mai este legat doar de agricultură, ci trebuie să acceseze și alte proiecte de dezvoltare sau de aducere în secolul 21, cum este Wifi4EU, de exemplu.

– participare la lucrările Comisiei de mediu și sănătate publică, în care activează și Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS.

– participare la recepția organizată de către delegația USR PLUS din Parlamentul Europei cu ocazia zilei naționale a României, la Palais des Beaux-Arts, acolo unde s-a deschis și o expoziție de excepție cu lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuși.

„Având în vedere că liniile de finanțare vor fi redesenate din anul 2021 (pentru intervalul 2021-2027), este esențial ca viitorii factori decidenți ai administrațiilor publice locale să le cunoască cât mai din timp și cât mai în profunzime, pentru a fi în măsură să atragă în comunitățile lor banii europeni de care este atâta nevoie”, a declarat președintele USR Șcheia, Iulian Cimpoeșu, care este decis să se implice și mai activ în dezvoltarea celei mai mari comune din județul Suceava.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava