Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 26-28 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din București, va avea loc evenimentul Expoziție și sesiuni de informare pentru prezentarea practicilor de succes în cooperarea transfrontalieră în regiunea Dunării, organizat de  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Entitățile care sunt interesate să își prezinte, în cadrul expoziției, activitatea sau proiectele derulate, au la dispoziție un număr de 50 de standuri.

Poate depune solicitare de înscriere orice entitate (asociație profesională, universitate, companie etc.) care are în derulare sau intenționează să deruleze proiecte în cadrul SUERD. Solicitările vor fi trimise la adresele de e-mail cristian.laudoniu@imm.gov.ro și alina.neacsu@imm.gov.ro, până la data de 6 iunie 2019.

Expoziția și atelierele de informare au loc în marja celei de a opta ediţii a Forumului Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) şi se încadrează în calendarul acţiunilor organizate în contextul exercitării, de către România, a Președinției SUERD.

Vor participa reprezentanți guvernamentali şi oficialități europene din regiunile și orașele dunărene, mediul academic și de afaceri, societatea civilă, precum și alți promotori de proiecte. Expoziția va reuni Coordonatorii Ariilor Prioritare, incubatoare, acceleratoare de afaceri și clustere, care vor prezenta principalele activități transnaționale şi proiectele care implică structuri de sprijin a afacerilor în SUERD.

Informații suplimentare

Coeziunea social-economică și dezvoltarea durabilă a țărilor participante, precum și stimularea competitivității, conectivității și mobilității în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării sunt obiectivele Preşedinţiei Române a SUERD.

România exercită, în perioada 1 noiembrie 2018 – 30 octombrie 2019, Preşedinţia rotativă a SUERD, în urma deciziei consensuale a participanților. Președinția SUERD este asigurată pe perioade de câte 1 an, prin rotație, de către fiecare stat participant.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, lansată în anul 2011, este una din cele patru macro-strategii existente la nivelul Uniunii Europene, şi reprezintă un mecanism de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice, sociale şi teritoriale a acestei macro-regiuni.

La Strategie participă 14 țări dunărene (nouă state membre ale Uniunii Europene (Austria, România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania – ca stat federal,  landurile Baden-Württemberg şi Bavaria, Slovacia, Slovenia, Ungaria) şi cinci state terţe (Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova şi Ucraina).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava