• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, marți, 7 iulie, la ceremonia de acordare a titlului de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, omologului său moldovean, Nicolae Timofti, ceremonie care s-a desfășurat în Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

Titlul de Doctor Honoris Causa, decernat de Universitatea „Ştefan cel Mare” lui Nicolae Timofti

În alocuţiunea sa, preşedintele Iohannis a susţinut că „acordarea titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Timofti, de către Universitatea „Ştefan cel Mare” reprezintă un moment deosebit pentru mediul academic, dar şi pentru relaţia dintre cele două state de limbă română”. „Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Președinte Nicolae Timofti recunoaște și înnobilează meritele sale profesionale și politice. Cariera profesională a domnului Timofti este impresionantă. Sistemul judecătoresc actual al Republicii Moldova poartă amprenta distinsului lider, prin promovarea reformei de drept. Priceperea și corectitudinea de care a dat mereu dovadă, puterea exemplului personal și simțul datoriei au jucat un rol esențial în afirmarea sa pe scena publică, iar încrederea pe care a reușit să o câștige din partea propriilor cetățeni este confirmarea virtuozității sale. Determinarea și curajul domnului Timofti de a conduce țara pe calea integrării europene reprezintă cu certitudine un model pentru alte state din regiune. Domnia sa s-a implicat cu toată forța pentru fructificarea din plin a statutului de membru al Parteneriatului Estic și pentru împlinirea destinului european al țării sale. Eforturile distinsului lider de a construi un stat liber, democratic și consolidat reprezintă cu siguranță o alegere pe care atât România, cât și Uniunea Europeană o susțin cu fermitate. Vă mulțumesc personal pentru dedicația și meritele personale în susținerea parcursului european al țării dumneavoastră, singurul care poate garanta tinerilor din Republica Moldova un viitor așa cum merită – un viitor al stabilității, prosperității, democrației și al valorilor europene”, a spus Klaus Iohannis.

În acelaşi timp, el a salutat decizia Senatului USV, care a hotărît în 2013 să-i confere lui Nicolae Timofti prestigiosul titlu academic, pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii.

În cadrul ceremoniei, Valentin Popa, rectorul USV, a menţionat că evenimentul la care participă cei doi omologi reprezintă prima întâlnire oficială a doi şefi de stat într-o universitate românească. Popa a mai specificat că USV este prima universitate românească vizitată de Nicolae Timofti. Delegaţiile celor două state au vizitat apoi o expoziţie de steaguri şi monede organizată în holul Universității iar președinții au semnat în Cartea de Onoare a instituției de învățământ superior.

Printre cei prezenţi la ceremonia de la USV s-au numărat Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Gavril Mîrza şi Ovidiu Donţu, parlamentarii PNL Sanda-Maria Ardeleanu, Gheorghe Flutur, Ioan Balan și Alexandru Băișanu şi prefectul Constantin Harasim.

Șeful statului, aplaudat la ieşirea din Universitatea „Ştefan cel Mare”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat de cîteva zeci de oameni la ieşirea din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, unde marți, 7 iulie,  a asistat la acordarea titlului de „Doctor Honoris Causa” omologului său din Republica Moldova, Nicolae Timofti. Unii dintre cei prezenţi au încercat să-i înmîneze şefului statului român scrisori cu nemulţumurile pe care le au. Însă, ei nu s-au putut apropia de preşedinte, care era bine flancat de SPP-işti.

 Vizită în viteză la Cetatea de Scaun a Sucevei

Trebuie spus că pauza de prânz a fost găzduită de „Conacul Domnesc”, acolo unde preşedinţii Iohannis şi Timofti au luat masa, și au avut ocazia să asculte şi muzică în interpretarea Sofiei Vicoveanca, a lui Ion Suruceanu, dar şi un scurt program artistic pregătit de mai multe formaţii, printre care Ansamblul Ciprian Porumbescu, dar şi formaţii aparţinând minorităţilor etnice din Bucovina.

Ultimul obiectiv de pe lista celor doi şefi de stat a fost Cetatea de Scaun a Sucevei. Vechea capitală a Moldovei medievale a fost vizitată în viteză, în aproximativ 10 minute, perioadă în care Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti au primit informaţii de la un specialist al Muzeului Bucovinei.

 

 

Președinții Republicii Moldova și României, întâlnire frățească la Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
  • Vasile Fusa

    Last minute-formatie pentru nunti, botezuri…0747075196

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava