Concert pascal
MOPAN Suceava

Protestul public organizat la Bruxelles, în data de 23 de mai, de Alianța pentru Agricultură și Cooperare, alături de alte organizații ale fermierilor din Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, își arată eficiența. Comisia Europeană a decis, pe 5 iunie 2023, prelungirea interzicerii importurilor de cereale din Ucraina, pentru țările din Estul Europei, până la data de 15 septembrie 2023. România rămâne 100% alături de Ucraina prin menținerea tranzitului prin țara noastră a mărfurilor agricole din țara vecină, greu încercată de efectele agresiunii rusești. Singura restricție vizează vânzarea acestor materii prime agricole pe teritoriul României, pentru a permite fermierilor noștri să își valorifice propriile recolte.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare îi asigură pe toți fermierii români că principalul său obiectiv este reprezentarea pragmatică și realistă a intereselor fiecărui agricultor, atât la nivel național, în comunicarea cu decidenții politici și administrativi, cât și la nivel european, în dialog cu Comisia Europeană și Parlamentul European. Apartenența României, prin intermediul AAC, la COPA-COGECA, organizația europeană a fermierilor și cooperativelor, își dovedește, de asemenea, scopul și eficiența. Fermierii români pot conta pe noi!

Alianța pentru Agricultură și Cooperare îi asigură pe consumatorii români că lupta noastră este comună, pentru asigurarea securității alimentare a României. Dacă vom avea fermieri care pot produce și mai apoi își pot vinde recolta la prețuri care să îi țină pe linia de plutire înseamnă că, în orice condiții, românii vor avea pâine pe masă. Fără fermieri nu există securitate alimentară și fără fermieri nu există un viitor pentru satul românesc!

Atragem atenția responsabililor politici din Guvern și Parlament că sunt încă foarte multe probleme de rezolvat și că această decizie de interzicere temporară a importurilor nu rezolvă nimic dacă nu este prelungită și însoțită de decizii curajoase și responsabile. Vom vorbi foarte curând despre toate acestea! Problemele fermierilor sunt departe de a fi rezolvate iar Alianța pentru Agricultură și Cooperare va continua să se implice în găsirea de soluții pentru depășirea situației grele în care se află sectorul agroalimentar național!

În numele membrilor organizațiilor membre ale AAC:

Ionel Arion – Președinte Federația Națională PRO AGRO

Nicolae Vasile – Președinte Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Mircea Băluță – Președinte Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)

Vlad Macovei – Asociația Forța Fermierilor (AFF)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava