Concert pascal
MOPAN Suceava

Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene a organizat, în perioada 20-22 martie a.c., o vizită de lucru a Grupului de lucru al Consiliului UE privind Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) în Republica San Marino. Vizita a avut loc la invitația autorităților din San Marino și se înscrie în tradiția Grupului de lucru AELS privind efectuarea unor vizite de lucru și documentare în statele AELS și vest-europene nemembre UE, pe durata fiecărei președinții rotative la Consiliul UE.

Vizita a avut loc într-un context deosebit, având în vedere că negocierile pentru încheierea unuia sau mai multor acorduri de asociere între Uniunea Europeană și cele trei state vest europene, Andorra, Monaco și San Marino, se apropie de finalizare. Este vorba de acorduri cuprinzătoare, care să permită accesul acestor state la Piața Internă a Uniunii, precum și preluarea acquis-ului UE în legislația lor internă. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat recent susținerea încheierii negocierilor pentru acordul-cadru până la finalul lunii iunie.

Programul vizitei în Republica San Marino a cuprins întrevederi cu înalte oficialități locale, precum ministrul pentru afaceri externe, afaceri politice și justiție, Nicola Renzi, ministrul finanțelor și bugetului, poștei, transporturilor și planificării economice, Eva Guidi, și ministrul industriei, artizanatului, comerțului, muncii, cooperării și telecomunicațiilor, Andrea Zafferani. Delegația UE, condusă de președintele Grupului de lucru privind AELS, Augustin Vârnav, a avut, de asemenea, discuții cu președintele și unii membri ai Comisiei parlamentare permanente pentru afaceri externe, cu asociații patronale și sindicale, cu ambasadorul Italiei la San Marino, precum și cu reprezentanți ai Băncii Centrale a Republicii San Marino, ai Agenției de Informații Financiare și ai Asociației Băncilor din San Marino.

O ontextua importantă a vizitei a reprezentat-o dimensiunea economică și antreprenorială locală, reliefată prin discuțiile și vizitele ontextual la Camera de Comerț și diferite întreprinderi locale. Ultima zi a vizitei a fost consacrată întâlnirii cu Căpitanii Regenți, cei doi șefi de stat ai Republicii San Marino, Mirko Tommassoni și Luca Santolini, reflectată pe larg în presa locală.

Grupul de lucru EFTA/AELS (Asociația Europeană a Liberului Schimb) reprezintă forul din Consiliul UE care se ocupă de cooperarea în ontextual Spațiului Economic European (SEE) și de relațiile cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA/AELS, formată din Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția).

De asemenea, grupul de lucru coordonează relațiile Uniunii cu Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Elveția, Monaco, Andorra, San Marino și Sfântul Scaun/Cetatea Vaticanului, precum și cu Insulele Feroe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava