Concert pascal
MOPAN Suceava

Administrația Bazinală de Apă Siret, cu sprijinul Uniunii Europene, implementează proiectul „Prevenirea şi protecţia împotriva inundaţiilor în bazinele superioare Prut şi Siret, prin punerea în aplicare a unui sistem modern de monitorizare cu staţii automate” (EAST AVERT) – MIS ETC 966. Acesta se derulează prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.
In proiect sunt implicați 8 parteneri, după cum urmează : Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Administrația Bazinală de Apă Siret, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Agenția ”Apele Moldovei”, Direcția Apelor Nistru-Prut, Centrul Regional de Hidrometeorologie Cernăuți, Centrul EcoResource Ucraina.

Proiectul îşi propune protecţia zonelor de graniţă de riscul la inundaţii prin măsuri preventive. Îmbunătăţirea monitorizării cursurilor superioare ale celor două râuri este necesară, având în vedere că România si Republica Moldova sunt ţări situate în aval în raport cu Ucraina, iar îmbunătăţirea culegerii de date şi a transmiterii acestora ar duce la un management mai bun al apelor, astfel încât, în situaţii de urgenţă (ploi torenţiale, poluări accidentale) să fie posibilă intervenţia în timp util, pentru diminuarea posibilelor pagube.

Obiectivele proiectului constau în: elaborarea unui sistem informațional trilateral de gestionare a apei și a situațiilor de urgență, modernizarea sistemului de informații și prognoză hidrologică, cartografierea evenimentelor istorice de inundații și măsuri de prevenire în zonele cu risc crescut, instalarea a 26 de stații automate (din care 2 pe teritoriul României), echiparea a 13 dispecerate (dintre care 9 pe teritoriul României) și a 6 centre de prognoză (din care 3 în România), lucrări de îmbunătățire a funcționalității Complexului Hidrotehnic și Barajului Stânca-Costești, precum și colaborarea în vederea îmbunătățirii acordurilor bilaterale în caz de inundații.

Proiectul are o valoare de aproximativ 9,3 mil. EUR (41,57 mil. RON) dintre care 90 % reprezintă fonduri asigurate din Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, iar 10% fiind cofinanțare asigurată de partenerii în proiect.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava