Concert pascal
MOPAN Suceava

Bătrânul stadion ”Areni”, poate mai ”plouat” ca altădată, cu aceleași gradene și scaune, dar cu un gazon foarte bun, a fost gazde primului antrenament al echipei de fotbal Foresta Suceava, după perioada de pauză cauzată de pandemie cu coronavirus. Cu un suflu nou, datorat noii conduceri tehnice formate din antrenorii Dorin Goian și Daniel Bălan, care și-au format ”mâna” la Bucovina Rădăuți, gruparea suceveană dorește în continuare promovarea în eșalonul secund, acolo unde a fost zeci de ani și unde a fost ”cineva”.
La primul antrenament, relativ firav din cauza restricțiilor formulate de Ministerul Sănătății și FRF, au fost prezenți 10 jucători.
”Am început pregătirile pentru noul sezon competițional de la mijlocul acestei săptămâni și încercăm să respectăm toate măsurile impuse de autorități. În prima rundă vom face antrenamente cu 10 inși. Deocamdată ne bazăm pe jucătorii localnici și încercăm să menținem nucleul de anul trecut. Avem semnăturile fundașului Dudu Drugă, mijlocașilor Eugeniu Celeadnic și Ruben Sumanariu și a atacantului Robert Martin.
La capitolul plecări, gruparea suceveană a anunțat despărțirea de portarul Haralambie Mociu, de fundașii centrali Savane Mamadou și Adrian Neacșu, și de mijlocașul Florin Burghele, vor pleca și Pipoș, Bîlbă și Corduneanu, jucători cărora le expiră contractele.
Din cei trei jucători care au venit de la Bucovina Rădăuți, au venit Vitu, Zvoronciuc, Netbai, iar Sahlean este absent motivat. În ceea ce privește jucătorii străini, îi așteptăm pe rând pe Rigoni, Celeadnic și Diallo, care întârzie din cauza pandemiei.
În mod cert ne vom strădui în primul rând să ne asigurăm cu jucătorii tineri. În acest sezon competițional avem nevoie de doi jucători din 2001 și unul din 2000. Încercăm să aducem un tânăr fundaș dreapta de la CFR Cluj și mai dorim să ne întărim echipa cu câțiva fotbaliști cu experiență.
Mulțumim Primăriei și Consiliului Local pentru sprijinul acordat. Am avut o întâlnire cu domnul primar Ion Lungu, care ne-a promis că va încerca să acorde întreg bugetul din acest an, mai ales că noi vrem să promovăm. Este în plan o modernizare a stadionului ”Areni” începând cu scaunele, gradenele, tribunele și consolidarea lor și încheind cu o instalație de noctură.
Noi ne-am făcut o schiță a programului de pregătire care se axează pe antrenamente la nivel local. Avem aici la Suceava tot ce ne trebuie în orice condiții. Să sperăm că totul va fi bine și campionatul va începe la finele lunii august” a declarat președintele Forestei Suceava, Andrei Ciutac.
”Știu jucătorii suceveni și îmi dau seama pe ce ne putem baza. Este doar începutul pregătirilor și ne axăm pe reacomodarea la effort, știut fiind faptul că pauza a fost lungă și fotbaliștii sunt îndrăgostiți de minge.
Prima probă a fost cea a cântarului, eu țin mult la acest lucru. Vom continua pregătirea treptat și vom încerca să facem un lot cât mai competitiv. Nu va fi deloc ușor în acest sezon competițional pentru că ne vom lupta cu echipele din Galați și Focșani, dar sper ca anul asta să fie al nostru” a spus antrenorul Forestei Suceava, Dorin Goian.

Prim antrenament firav din cauza pandemiei pentru Foresta Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava