MOPAN Suceava

În perioada 23-25 septembrie a.c., Prim-ministrul României Victor Ponta va  participa, la New York, la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU (AG ONU).

Victor Ponta va susține discursul național, în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie 2014, și va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU.

La New York, Prim-ministrul va lua totodată parte  la o serie de evenimente organizate sub egida Președintelui SUA și de către lideri ai instituțiilor europene.

Totodată, Prim-ministrul va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Vizita în SUA va continua la Houston, unde, în data de 26 septembrie 2014, Victor Ponta va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton și Exxon Mobile, precum și cu alți reprezentanți ai companiilor americane din domeniul petrol și gaze naturale.

Tot în data de 26 septembrie 2014,  Prim-ministrul va participa la evenimentul:„România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council din Houston, și va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile. În cursul întâlnirilor, Prim-ministrul Victor Ponta va prezenta oportunitățile de investiții în sectorul energetic din România. De asemenea, va promova capabilitățile companiilor românești din sectorul energetic ca furnizoare de servicii și expertiză locală în proiectele din România, precum și în alte regiuni. La întrevederile de la Houston, Prim-ministrul va fi însoțit de ministrul de finanțe și de ministrul delegat pentru energie.

Mai jos, programul complet al vizitei prim-ministrului, Victor Ponta, în Statele Unite ale Americii (ora evenimentelor este ora locala):

 

MARŢI, 23 SEPTEMBRIE 2014

•        15.30-16.00    Întrevedere cu domnul Recep Tayyp ERDOGAN, Preşedintele   Republicii Turcia

•        17.40-18.20  Întrevedere cu domnul ZHANG Gaoli, Viceprim-ministru al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze

•        19.00  Recepţie oferită de domnul Barack OBAMA şi prima doamnă, în onoarea şefilor delegaţiilor participante

MIERCURI, 24 SEPTEMBRIE 2014

•        Participare la deschiderea dezbaterilor generale ale celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

•        13.15-14.20  Dejun oferit de domnul Ban Ki-Moon, secretar general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii

•        18:00-20:00  Recepţie oferită de Preşedintele Consiliului European, Președintele Comisiei Europene şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă

 

JOI, 25 SEPTEMBRIE 2014

•        09.00-09.45  Vizitarea sediului Consulatului General al României la New York Întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti

•        13.30-14.30    AGONU. Participare la dezbateri şi susţinerea intervenţiei şefului delegaţiei române în cadrul dezbaterilor generale ale AGONU 69

VINERI, 26 SEPTEMBRIE 2014

HOUSTON

•        10.15-11.00  Întâlnire cu reprezentanţii companiei Halliburton

•        11.00-11.30  Întâlnire cu Preşedintele Exxon Mobile

•        11.30-13.30 Participare la evenimentul:„România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”

•        14.30-15.30 Vizită la Exxon Mobile

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava