MOPAN Suceava

Prim-ministrul Ludovic Orban participă, în perioada 13-16 februarie 2020, la Conferința internațională de Securitate de la München, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediție (Munich Security Conference/MSC 2020).

Evenimentul reunește lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare – șefi de stat și de guvern, reprezentanți ai conducerilor organizațiilor internaționale și regionale, inclusiv ai Uniunii Europene și NATO.

În acest context, premierul Ludovic Orban are programate întrevederi cu omologi din mai multe state, precum și cu reprezentanți de vârf ai comunității de afaceri.

Participarea delegației române la Conferința internațională de Securitate de la München reprezintă o oportunitate de a promova profilul României ca stat membru al NATO şi UE, partener strategic al SUA, profund angajat în consolidarea construcției europene și a liantului transatlantic.

În ajunul Conferinței, prim-ministrul Ludovic Orban este invitat de onoare și va susține o alocuțiune în cadrul ”European Dinner”, eveniment organizat de Conferința pentru Europa de la München.

Agenda premierului Ludovic Orban include participarea la dineul de stat oferit de prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Söder, precum și susținerea unei intervenții, alături de reprezentanți ai instituțiilor UE și omologi europeni, la un panel pe tema ”Viitorului Uniunii Europene”.

Din delegația care îl însoțește la München pe premierul Ludovic Orban fac parte ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, alături de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Conferința de la München reprezintă o importantă platformă de dezbateri, cu caracter informal, a temelor majore de pe agenda internațională, circumscrise domeniului securității, precum și un prilej pentru politicienii europeni de a consolida legăturile cu reprezentanți de nivel din SUA, Africa, Asia Centrală, și Orientul Mijlociu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava