Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-ministrul Victor Ponta salută marcarea, la 14 iunie 2015, a 135 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii.

România şi cetăţenii săi au în Statele Unite şi în naţiunea americană un aliat strategic, un partener de nădejde şi un prieten adevărat. Apreciem sprijinul consecvent şi contribuţia valoroasă a Statelor Unite ale Americii la transformarea ireversibilă, modernizarea şi devenirea democratică a României ca partener strategic şi membru respectat al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene.

Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, ancorat în valorile, principiile şi interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securităţii naţionale şi aliate, reprezintă o dimensiune definitorie a politicii externe a României, care influenţează benefic profilul său internaţional.

Vocaţia şi potenţialul acestui Parteneriat, aşa cum sunt enunţate în obiectivele “Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA” din 2011, oferă premise clare pentru aprofundarea legăturilor existente între România şi Statele Unite, de la domeniul de excelenţă al cooperării în materie de securitate şi militare, la cel economic, educaţional şi al schimburilor interumane, aflate pe o traiectorie ascendentă.

SUA vor avea pe mai departe în România acelaşi partener solidar şi de încredere în transmiterea unui răspuns adecvat la ameninţările la adresa securităţii internaţionale şi în susţinerea partenerilor apropiaţi din regiunea Mării Negre şi din Balcani pentru împlinirea aspiraţiilor la un viitor mai sigur, mai paşnic şi mai prosper în cadrul comunităţii de valori euro-atlantice”, a declarat Prim-ministrul Victor Ponta.

România rămâne ferm angajată în consolidarea relaţiei şi alianţei privilegiate cu SUA, privind acest parteneriat ca pe un semn al încrederii reciproce şi ca pe o garanţie pentru securitatea, dezvoltarea şi prosperitatea viitoare a ambelor state.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava