MOPAN Suceava

Guvernul României a fost reprezentat la cea de-a VI-a ediție a Forumului Global de la Baku, organizat în perioada 13-18 martie 2018, de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Tema ediției de anul acesta este ,,Eliminarea diferențelor pentru crearea unei societăţi incluzive”.

În deschiderea lucrărilor Forumului, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis un mesaj din partea prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă.  ,,În acest an, atât România, cât și Azerbaidjan, sărbătoresc centenarele unor importante evenimente istorice. După 1918, România a luptat pentru a construi și dezvolta o societate axată pe valorile pluralismului și ale toleranței, la cele mai înalte standarde ale vremii. Acum un secol, Azerbaidjan a creat, de asemenea, noi repere în regiune în ceea ce privește democrația parlamentară şi dreptul de vot acordat femeilor. Astăzi, mai mult ca niciodată, este esențial să ne continuăm eforturile comune pentru a consolida societățile noastre incluzive. Este un efort pe care avem datoria să îl susținem zi de zi, fiindcă valori precum toleranța, respectul pentru diversitate și armonia nu pot fi cultivate decât printr-un angajament constant și prin perseverență”, se arată în mesajul prezentat în deschiderea Forumului de viceprim-ministrul Ana Birchall, din partea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă.

Ana Birchall a susținut o alocuțiune în cadrul sesiunii de dezbateri cu titlul ,,Puterile emergente – cum influențează puterile în ascensiune afacerile globale?”,,Aspirațiile globale ale Uniunii Europene sunt direct proporționale cu nivelul crescut de complexitate al provocărilor de pe scena internațională, fie că ne referim la amenințarea terorismului, schimbările climatice, criza migrației sau la provocările economice și financiare”, a susținut viceprim-ministrul Ana Birchall.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a fost primită de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Oficialul român a transmis, din partea prim-ministrului României, dorinţa de aprofundare a parteneriatului strategic dintre România şi Azerbaidjan, în special pe dimensiunea economică, cu dezvoltarea unor proiecte de interes comun în sfera energiei şi a transporturilor. În acelaşi timp, viceprim-ministrul  Ana Birchall a solicitat susţinerea părţii azere pentru obţinerea de către România a mandatului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU pentru perioada 2019-2020.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut întrevederi bilaterale cu Elmar Mammadyarov, ministrul afacerilor externe, Ramin Namig Guluzade, ministrul transportului, comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale, Shahin Abdulla Mustafayev, ministrul economiei, cât şi cu Mikheil Janelidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei.

În cursul vizitei, viceprim-ministrul Ana Birchall s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Baku, precum şi cu delegaţia Parlamentului României, aflată în vizită de lucru la Baku.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava