MOPAN Suceava

Prima Bursă a locurilor de muncă din cadrul proiectului A.M.I.C. a fost organizată de către Solicitant – Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu partenerii de proiect – Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava, în data de 24 iulie 2019, la Restaurantul Select din Fălticeni, începând cu ora 11:30.

Pe durata celor 36 de luni de implementare a proiectului, vor fi organizate două Burse a locurilor de muncă iar la fiecare bursă vor participa aproximatv 110 persoane. Grupul țintă al proiectului din cadrul burselor locurilor de munca este alcătuit din 110 persoane din care 10 angajatori (reprezentați de 1-2 persoane) și 90 persoane persoane aflate în cautare unui loc de muncă.

Posturile declarate vacante de agenții economici participanti au fost: bucătar, ajutor de bucătar, lucrător în bucătărie, modelator/feliator brutărie, cofetar-patiser, șofer, muncitor în construcții, zidar, tencuitor, tâmplar, tehnician maseur, frizer.

Ne-a bucurat participarea a 10 agenți economici din zona Falticeni, Jud. Suceava, care își desfășoară activitatea în domeniile: restaurant, cofetărie/patiserie, catering, brutărie, construcții, frizerie, tâmplărie, recuperare medicală, La Bursa locurilor de muncă, agenții economici au avut la dispoziție câte un spaţiu dedicat în care să-si prezinte oferta de locuri de muncă precum și posibilitatea unui prim interviu cu candidații interesați.

Un număr mare de absolvenți ai cursurilor de calificare desfășurate în cadrul aceluiași proiect și-au arătat interesul de a cunoaște potențialii angajatori si dorința de a participa la Bursa locurilor de muncă. Aceștia au avut la dispoziție un birou unde și-au putut complete CV-ul sub îndrumarea unui specialist/expert.

În urma Bursei locurilor de munca, 12 persoane au fost programate la un al doilea interviu, având mari șanse să fie angajate în perioada imediat următoare.

BURSA LOCURILOR DE MUNCA contribuie la îndeplinirea obiectivului specific creșterea gradului de integrare pe piața muncii pentru un număr de 308 persoane aparținând comunității marginalizate din comuna Preutești prin oferirea de măsuri integrate de ocupare: informare, consiliere, formare profesională și mediere ocupatională.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciuliu) pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă) din comuna Preutești, județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului este de 16,989,905.36 lei din care 16,902,064.15 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este: 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava