MOPAN Suceava

103 medici specialiști, 180 de asistente medicale, 25 de farmaciști, 30 de însoțitori, zeci de invitați: acesta este bilanțul ediției inaugurale a „Zilelor Medicale Câmpulungene”,  o manifestare științifică care a avut loc pe 6-7 iunie, la Sala de Evenimente „Casa Baciu”, din Fundu Moldovei.
Coordonatorul programului, dr. Gavril Mihali, medic primar Dermatovenerologie, s-a declarat impresionat de participarea masivă și a recunoscut că ultimele luni și le-a dedicat organizării acestei conferințe. De un real ajutor i-au fost Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc, precum și Colegiul Medicilor Suceava, Colegiul Farmaciștilor din România și OAMGMAMR, Filiala Suceava  (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România). De partea de logistică a evenimentului s-a ocupat Dorna Medical, co-organizator.
Pe parcursul celor două zile a „Zilelor Medicale Câmpulungene”, au avut loc trei sesiuni de lucrări, în cadrul cărora nu mai puțin de 22 de speakeri, specialiști în Medicină de Laborator, Dermatovenerologie, Cardiologie, Urologie, Alergologie și Neurologie.


Din partea Dorna Medical au conferențiat: Dr. Rodica Boca, manager general al companiei și medic primar Medicină de Laborator, și asist.univ. dr. Mihai Suciu, medic specialist urolog, care a venit de la Cluj-Napoca cu doi colegi mai tineri, rezidenți, care – de asemenea – au susținut lucrări științifice.
Nu mai puțin de 16 sponsori, companii medicale, dermatologice și farmaceutice au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment în condiții excelente. Printre moderator și participanți s-au numărat somități în domeniile medical și universitar din Iași și Cluj-Napoca. Îi menționăm, printre alții, pe profesorii universitari doctori Monica Hăncianu și Anca Zbranca. Din partea Spitalului Universitar „Sfântul Spiridon”, Iași, au conferențiat profesor dr. Antoniu Petriș și profesor dr. Diana Cimpoieșu. De asemenea, prof. dr. Șerban Turliuc, medic psihiatru la Institutul de psihiatrie Socola a prezentat o lucrare de interes public, „Actualități în sindromul depresiv”.
La final, dr. Sorin  Hâncu, medic chirurg primar și președinte al Colegiului Medicilor Suceava, a ținut să îi felicite pe organizatori și să catalogheze prima ediție a Zilelor Medicale Câmpulungene drept „una extraordinară”. De asemenea,  Spitalul Municipal și cel de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost co-organizatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava