MOPAN Suceava

Prima parte a sezonului competiţional al Diviziei Naţionale de rugby s-a încheiat, campionatul urmând a se relua în luna august. După primele zece etape disputate, CSM Bucovina Suceava se află pe locul V în clasament, la doar un punct de locul IV ocupat de Ştiinţa Petroşani. La sfârşitul sezonului regulat primele patru clasate vor juca în turneul play-off, iar ultimele patru în turneul play-out, formaţiile plecând în aceste turnee de la 0 puncte.
Formaţia pregătită de antrenorul Constantin Vlad a realizat patru victorii cu CSU Arad, Ştiinţa Petroşani, CS Năvodari, pe teren propriu şi cu RCM Galaţi în deplasare. De menţionat faptul că gruparea suceveană a adunat şi două puncte bonus defensive din meciurile de la Arad şi Iaşi.
Faţă de ultimele sezoane se poate constata o îmbunătăţire clară a jocului şi o omogenitate mai mare a lotului de jucători. Din păcate, nesiguranţa susţinerii financiare apasă pe umerii rugbiştilor suceveni, afectându-i emoţional. De reamintit faptul că marea majoritate a componenţilor echipei CSM Bucovina Suceava sunt localnici şi semiprofesionişti.
„Am avut un început bun de sezon competiţional deşi pregătirea pe care am făcut-o a fost incompletă. În afară de ultimul joc în care am evoluat modest, în toate celelalte meciuri am marcat şi am jucat bine. Despre partida cu Stejarul Buzău de pe stadionul „Unirea” nu se poate spune prea mult pentru că am jucat împotriva unei formaţii bune şi supermotivate.
Aşa cum am menţionat şi cu altă ocazie, bugetul pe care l-am avut de la CSM Suceava s-a epuizat deja şi este dificil de menţinut coeziunea jucătorilor fără o susţinere financiară. Eu am încredere în instituţiile locale care ne-au ajutat de fiecare dată şi sper să avem parte de înţelegere şi de această dată. Le-am explicat jucătorilor că sportul în general trece prin momente grele şi ei au înţeles, însă în subconştientul lor involuntar se strecoară îndoiala. Dacă o parte dintre componenţii echipei noastre au servici, o altă mare parte sunt elevi şi studenţi şi câţiva nu au loc de muncă şi este complicat de făcut antrenament şi de jucat în meci cu un mare gol în stomac şi buzunar.
Este păcat pentru că avem echipe bune de juniori datorită eforturilor depuse de antrenorii Conache şi Colţuneac ajutaţi de Asociaţia „Prietenii rugbiului sucevean”, dar nu ne-am putut prezenta mai departe în competiţii din cauza problemelor financiare. Mai mult chiar, formaţia CSŞ Gura Humorului a câştigat Campionatul juniorilor U19 şi ne-am dori să aducem la echipa noastră de seniori o parte din aceşti tineri, dar nu avem ce să le oferim.
Ne vom adapta la condiţiile pe care le avem şi ne vom schimba strategia şi sper să ne descurcăm onorabil până la final” a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.
Campionatul Diviziei Naţionale se va relua în data de 3 august, rugbiştii suceveni urmând să reia pregătirile pe 8 iulie.

Clasament:
1. Stejarul Buzău    10    9    0    1    359-121    43 p
2. Politehnica Iaşi    9    9    0    0    234-110    40 p
3. RC Bârlad    10    6    0    4    239-194    29 p
4. Ştiinţa Petroşani*    10    4    0    6    233-184    21 p
5. CSM Bucovina Suceava    10    4    0    6    162-224    20p
6. CSU Arad    9    4    0    5    152-193    18 p
7. RCM Galaţi*     10    2    0    8    127-316    9 p
8. CS Năvodari    10    1    0    9    151-315    7 p
* echipe penalizate cu un punct

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava