• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Prima generaţie de studenţi ai Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană şi-a  finalizat studiile de licenţă. În toamna anului 2015, prima serie de absolvenți ai acestui Departament a susținut examenul de licență la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Rezultatele obținute au fost foarte bune, iar o parte din acești absolvenți s-au înscris ulterior la Masterate organizate la Iași, Cluj, Suceava, Târgu Mureș. Alții s-au angajat la spitale și cabinete particulare.

Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană a luat ființă în cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava în anul 2012, începând să școlarizeze la cele 2 programe de studiu: Nutriție și dietetică, și respectiv Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

„Trebuie amintită contribuția adusă de fostul rector, prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR, care, împreună cu prof.univ.dr. Mihai COVAȘĂ, specialist în domeniul nutriției și expert de talie internațională, a pus bazele înființării pentru prima data la Suceava a unui departament cu profil de sănătate, la standarde internaționale de pregătire.

USV răspunde astfel nevoii formării de specialiști pentru recuperarea pacienților, dar și cu rol în prevenirea și tratamentul bolilor de nutriție. Se cunoaște faptul că în România obezitatea și bolile asociate (cardiovasculare, diabet, cancer) sunt în continuă creștere atât la adulți, cât și la copii”, se arătă într-un comunicat la USV.

Pentru pregătirea studenților, USV colaborează cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Baza de tratament și recuperare de la Vatra Dornei, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași, clinici si laboratoare medicale private.

Cele 2 programe de studiu sunt de interes național extrem de important, iar în prezent se lucrează la cadrul legal de implementare a calificărilor cuprinse în Registrul Național al Calificărilor. Această legislație, conformă cu cea internațională, prevede ca fiecare spital, unitate de alimentație publică, cantine, unitate de învățământ, creșă etc. să aibă angajat un nutriționist. Proiectul aflat în discuție în Parlamentul României se poate accesa la: www.cdep.ro/proiecte/2014/100/80/8/pl297.pdf . Se află, de asemenea, pe masa legiuitorilor din Parlament și statutul balneofiziokinetoterapeutului:www.cdep.ro/proiecte/2015/400/40/0/em553.pdf

„Introducerea reglementărilor legislative menționate va oferi posibilități multiple de angajare pentru studenții noștri”, se mai arată în comunicat.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava