MOPAN Suceava

Premiera a avut loc în vara anului trecut, la Cluj. În prezent, Şcoala de Coafor Canin (deşi pisicuţele sunt de asemenea binevenite) oferă serviciile sale pentru cursanţii din ţară, proprietarilor de câini şi pisici şi, nu în ultimul rând, celor mai buni prieteni ai omului. Au fost deschise deja sase centre la Oradea, Cluj, Sibiu, Timisoara, Ploieşti şi Bucureşti şi totul datorită unor oameni curajoşi. Până în 2011, în nomenclatorul meseriilor din România nu exista profesia de stilist, groomer, coafor sau frizer canin. Şcoala de coafor canin condusă de Darius Isai a fost prima care a obţinut toate avizele şi autorizaţiile, luptându-se doi ani să introducă această meserie.

Toată lumea la şcoală

Toţi cei care până acum au căutat, se pot pregăti în prezent pentru un domeniu foarte solicitat, în care se câştigă bine. Nu vor mai merge la Viena pentru un curs ci vor avea profesori pregătiţi în Austria cu care să exerseze aici, în România.
„Acest curs poate fi urmat de orice persoană care îl apreciază şi îl iubeşte pe cel mai bun prieten al omului. La fel ca omul, el are nevoie de unele servicii, trebuie să se simtă bine, să fie curat şi răsfăţat poate pentru o expozitie, o ieşire extravagandă sau, pur şi simplu, să se simtă curat!”, ne-a declarat Darius Isai, general manager Şcolii de Coafor Canin.
Profesionalism şi beneficii pentru proprietari

Un absolvent al şcolii va trebui să treacă probe practice şi teoretice, iar dacă promovează examenul va primi o diplomă avizată de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei recunoscută pe plan naţional şi internaţional. „Pe toată perioada cursurilor proprietarii de câini şi pisici pot beneficia gratuit, la şcoala noastră de înfrumuseţare canină, de tuns, aranjat, spălat, styling, tunsori de expoziţie, standard, tăiat unghii, cosmetică, tot ceea ce ţine de toaletarea canină şi felină. Cursanţii pot veni cu câinele sau pisicuţa gratuit la şcoala noastră ca model sub supravegherea profesoarei. La şcoala noastră se lucrează cu produse profesionale şi aparatură de ultimă oră, de cea mai bună calitate. Majoritatea proprietarilor au solicitări extravagande de tunsori, de expoziţie. Sunt şi persoane care se rezumă la rutină, îngrijiri simple, dar majoritatea preferă tot ce este în tendinţe pentru căţetii lor.”, a punctat Isai Darius.
Darius Isai, General Manager Şcoala de Coafor Canin, tel. 0762.619.950;

Cei interesati sa urmeze un curs de coafor canin o pot face trimitand o solicitare la adresa de email: scoaladecoaforcanin@yahoo.com
sau apeland numarul de telefon – 0762.619.950;

Meserie nouă, pentru vremuri noi

Până anul trecut, termenul de coafor canin nu exista în nomenclatorul meseriilor din România. „Am făcut demersurile necesare şi am reuşit să introducem această meserie în nomenclator, cu codul 516402, la sfârşitul lunii august 2011 fiind publicat anunţul în Monitorul Oficial”, spune Darius Isai General Manager Scoala Canina

Suntem prima scoala de frizerie canina din Romania care am obtinut toate avizele si autorizatiile necesare luptandu-ne mai bine de 2 ani si pt a introduce aceasta meserie in nomenclatorul meseriilor din Romania si a o creea la standarde europene”, afirma Isai Darius. Meseria de groomer, cum o numesc altii, se practica mai bine de 20 de ani pe piata, insa in Romania nu a existat o scoala speciala pentru pasionatii de acest job, acestia fiind nevoiti sa se indrepte spre tarile noastre vecine in vederea obtinerii unei astfel de diplome specializate.

Persoanele care vor să-şi schimbe locul de muncă pot opta pentru o meserie mai inedita – stilist canin. Darius Isai Managerul General al Şcoli de Coafor Canin din Romania spune că este o cerinţă mare pe piaţa Romania: „În Romania sunt multe saloane pentru animale însă nu prea există personal calificat în domeniu şi de aceea există o permanentă cerere pentru aceste meserii. Sunt multe persoane care merg în Viena să facă cursuri de specialitate, la un preţ destul de mare de 3.000 – 4.000 de euro. Cursul la şcoala noastră costa 2.200 de lei şi se poate plăti în rate. Se învaţă tot ce ţine de coafor canin, tuns, spălat şi aranjat, tunsori standard, tunsori de expozitie…etc”.

Interesant este că, potrivit informaţiilor primite de la manangerul general al şcolii Isai Darius , cei mai mulţi dintre cursantii care au trecut până acum prin Şcoala Canină sunt cu studii superioare. „Sunt studenţi sau absolvenţi de facultate care vor să îşi deschidă propriul salon de coafură canină sau vor să lucreze în străinătate în acest domeniu. Am avut chiar şi medici veterinari care au dorit să înveţe în detaliu cum se coafează un câine”, adauga managerul general al scolii Isai Darius

Pana acum au fost serii de cursantii cam din toate orasele respectiv – Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Sibiu, Constanta, Iasi, Ramnicu Valcea, Buzau, Tulcea, Craiova, Oradea, Bacau, Targu Mures, Giurgiu, Alexandria, Galati, Suceava, Ploiesti, Alba Iulia, Brasov, Resita, Slatina, Arad, Bistrita, Botosani, Calarasi, Braila..etc

Cursul durează o luna de zile, perioadă în care viitorii stilişti canini învaţă totul despre toaletarea şi anatomia elemente esentiale cainelui si pisicilor, scurt isotric, originea lor, tipurile raselor,dermatologie , coomportamentul cainelui si pisicilor , reactii , comunicarea cu clientii , rase de caini , rase de pisici, grupe de caini, grupe de pisici, tunsori standard , tunsori de expozitie , trucuri si multe altele . cosmetica canina, cosmetica felina,, precum şi multe secrete legate de întreţinerea îndrăgitelor patrupede. Cursurile sunt predate de un medic veterinar şi de doi coafori canini specializaţi în Austria. Cei interesaţi să coafeze un câine sau o pisica vor putea învăţa meseria „pe viu” timp de o luna. Astfel, proprietarii de animale îşi vor putea aduce „odraslele” pentru o coafură gratuită. „Lângă fiecare cursant va sta profesorul, care îi va explica metoda de tuns şi aranjat. Avem o profesoară care a făcut cursurile în Viena şi lucrează de 15 ani în domeniu, spune Isai Darius General Manager al scolii de coafor canin din Romania.

Noi le punem la dispozitie toate ustensilele profesionale si toate produsele profesionale necesare, precum mai multe rase de catei pentru practica”, a mai apreciat Darius Isai.

„În urma unui examen, cursanţii primesc o diplomă avizată de Ministerul Muncii, iar acest certificat de calificare este recunoscut în Uniunea Europeană”, Darius Isai, managerul general al scolii de formare profesionala

Cei interesati sa urmeze un curs de coafor canin o pot face sunand la numarul de telefon – 0762.619.950;
sau trimitand o solicitare pe adresa de email: scoaladecoaforcanin@yahoo.com

 

Prima Şcoală de Coafor Canin din România, 9.8 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (11 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava