MOPAN Suceava

Teatrul Rădăuți înființat la inițiativa primarului Bogdan Loghin își începe prima stagiune. Prima premieră cu spectacolul ”Povestea regelui supărat pe clovn” de Matei Vișniec va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie în sala mare a Casei de Cultură începând cu ora 19.00 intrarea fiind liberă. Trupa de 17 actori elevi ai școlilor din Rădăuți a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți primarul Bogdan Loghin, directorul Casei de Cultură, Ovidiu Foca și regizorul ieșean Ovidiu Lazăr, o personalitate marcantă a lumii culturale având în spate 35 de ani de activitate artistică națională și internațională.

”Mă bucur nespus de mult că am reușit să închegăm o trupă de teatru la Rădăuți, o trupă de tineri  inimoși. Au trecut peste 20 de ani de când în municipiul Rădăuți nu a mai activat o trupă locală de teatru. În urma discuțiilor pe care le-am purtat încă de anul trecut cu dramaturgul rădăuțean Matei Vișniec, au fost puse bazele unei trupe de teatru la Rădăuți, coordonată de o personalitate importantă a teatrului românesc, domnul regizor Ovidiu Lazăr. Teatrul din Rădăuți este o entitate culturală care aduce în fața publicului rădăuțean spectacole realizate exclusiv cu și prin resurse locale, structurate pe stagiuni permanente. După multe luni de muncă, în care am transformat visul în realitate, a venit momentul să anunțăm prima premieră din stagiunea 2022, a trupei de teatru rădăuțene. Pentru că suntem acasă la dramaturgul Matei Vișniec, nu se putea alege pentru debutul teatral al trupei noastre decât o piesă semnată de rădăuțeanul nostru: „Povestea regelui supărat pe clovn”, în regia maestrului Ovidiu Lazăr. Această piesă nu se putea materializa fără contribuția și talentul tinerilor actori care și-au adus aportul la realizarea celui mai frumos vis cultural al municipiului nostru”, a declarat Loghin.

Teatrul Rădăuți este un Teatru care își desfășoară activitatea în Casa de Cultură din localitate își propune să valorifice opera prezentă și viitoare a marelui scriitor Matei Vișniec, cetățean de onoare și fiu al acestui oraș pe care l-a transformat, prin opera sa, într-o legendă mondială. Teatrul Rădăuți este o entitate culturală care aduce în fața publicului spectacole realizate doar prin resurse locale, structurate pe stagiuni permanente. Proiectul cultural, va crea și alte forme de acte artistice, bazate pe conexiunile dintre Teatru și arte vizuale, muzică, film, coregrafie și literatură.

DISTRIBUȚIA

Clovnul bătrân – David Mihalescul

Regele – Pavel Hrițcan

Prințul – Vlad Tudor

–        Denis Mihalescu

Clovnița Lița – Nicoleta Iațec

–        Anastasia Ungureanu

–        Loriana Bujdei

Bucătăreasa – Nicoleta Iațec

Generalii – Nicolas Zmoșu

–        Anastasia Ungureanu

–        Ștefan Homan

Clovni – Daria Aga

–        Loriana Bujdei

–        Sofia Șestaliuc

–        Eliza Diaconescu

–        Alisa Bodnărescu

–        Iulia Nistor

–        Bianca Pătrăucean

O sforăială, o fetiță – Ștefania Ungureanu

Regia tehnică – Ștefania Moisiuc

Sunet și lumini – Ovidiu Foca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava