Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria din Câmpulung Moldovenesc a rămas în conturi fără o sumă de 23 de miliarde de lei vechi după ce a fost executată silit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru proiectul “Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Primarul Mihăiţă Negură a declarat că în data de 23 martie a.c., primăăria pe care o conduce a fost obligată să plătească o sumă de peste 2,3 milioane de lei (23 de miliarde de lei vechi), bani care au fost luaţi automat din contul municipalităţii. Mihăiţă Negură este nemulţumiţ de faptul că Primăria Câmpulung Moldovenesc este obligată să plătescă rate la creditul contractat de Consiliul Judeţean Suceava pentru “Utilităţi şi mediu la standarde europene” în condiţiile în care centrala termică pe cogenerare construită prin acest proiect în municipiu nu este funcţională. Negură a amintit că adminstraţia judeeană, împreuna cu alte 61 de localităţi din judeţ, printre care şi Câmpulung Moldovenesc, au contractat un împrumut de la Deutsche Bank Londra în valoare de 86,3 milioane de euro pentru realizarea programului “Utilitati si mediu la standarde europene in judetul Suceava”. Valoarea imprumutului pentru municipiul Campulung Moldovenesc a fost de 13.469.130 de euro, cu  o perioada de rambursare  20 de ani, şi o perioadă de graţie de 5 ani de la ultima tragere .

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a spus că ratele de capital au fost plătite de către Ministerul de Finanţe, care este şi garantul acestui credit, până în luna septembrie a anului trecut, în timp ce dobânzile aferente creditului şi penalităţile au fost achitate de bugetul local. Mihăiţă Negură a amintit faptul că în data de 5 decembrie 2014, Serviciul Fiscal Municipal Campulung Moldovenesc a trimis o adresă Primăriei Câmpulung Moldovenesc prin care a fost înștiințată că a fost emis un titlu executoriu pentru suma de 2.148.855 lei, având în vedere că expirat scadența ratei de credit din septembrie 2014. „În data de 23 martie 2015 municipiul Campulung Moldovenesc a fost obligat să achite suma de 2.305.677,81 lei reprezentand debitul aferent fondului de risc si a accesoriilor aferente debitului, bani care ne-au fost luaţi direct din cont. Mai mult, Primăria Câmpulung Moldovenesc este singura primărie executata silit din cele 61 de primarii care fac parte din acest proiect. Şi ne punem întrebarea: de ce doar Campulung Moldovenesc??”, a spus Negură.

El a arătat că în cursul zilei de vineri, 27 martie 2015, la Suceava a avut loc o întalnire a celor peste 50 de primari PNL cu liderii judeţeni ai liberalilor suceveni, în care s-a analizat situatia dificilă în care se află cele 61 de localităţi. “Totodata s-a luat hotărârea de a se întocmi în perioada imediat următoare un memoriu semnat de primari, care va fi înaintat Consiliului Judeţean Suceava, Ministerului de Finanţe şi Parlamentului României”, a declarat Mihăiţă Negură. EL a subliniat faptul că dacă nu se va găsi o soluţie prin care acest credit să fie preluat de Ministerul de Finanţe, atunci campulungeni au de platit timp de 15 ani aproximativ 18 milioane de euro pentru o investiţie nefinalizată şi care nu va funcţiona niciodată. Negură a arătat că în acest fel dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc va fi blocată timp de 15 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava