Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că a semnat, la București, contractele de finanțare pentru două proiecte finanțate cu fonduri europene prin PNNR, în valoare de aproape 15,6 milioane de lei. Mihăiță Negură a precizat că primul proiect este „Transport Public Nepoluant în Municipiul Câmpulung Moldovenesc”, în valoare totală de 14.668.464,55 lei. Negură a arătat că în cadrul proiectului vor fi achiziționate patru autobuze electrice de 12 m, cu emisii zero, patru stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și două stații de încărcare rapidă (o stație pentru 2 autobuze).

„Investițiile vor asigura acoperirea cu servicii de mobilitate urbana din zona funcțională a municipiului Câmpulung Moldovenesc, respectiv comuna Sadova din zona urbană funcțională Câmpulung Moldovenesc”, a spus Negură. El a explicat că principalele beneficii aduse de implementarea investiției sunt reducerea poluării locale; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi; reducerea semnificativă a poluării fonice; îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană și sporirea siguranței rutiere în municipiu, prin soluții ecologice de transport.

Mihăiță Negură a precizat că al doilea proiect este ,,Elaborarea și actualizarea în format GIS a planului urbanistic general în municipiul Câmpulung Moldovenesc”, acesta având o valoare de 919.708,04 lei. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a spus că Planul Urbanistic General și Regulamentul local de urbanism aferent pentru Municipiul Câmpulung Moldovenesc vor fi elaborate, transpuse în format digital în conformitate cu Codul de amenajare al teritoriului, urbanismului și construcțiilor și vor fi avizate de Comisia Națională de Dezvoltare Teritorială organizată conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, cu modificările și completările ulterioare.

El a precizat că documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism vor fi încărcate pe platforma Observatorului teritorial.

Primăria Câmpulung Moldovenesc va achiziționa patru autobuze electrice și șase stații de încărcare printr-un proiect european finanțat prin PNRR, 4.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava