Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Dărmăneşti are în implementare 11 proiecte de dezvoltare a comunei, atât cu finanţări europene, cât şi guvernamentale. Potrivit primarului din Dărmăneşti, Dănuţ Chidoveţ, patru proiecte cu finanţare europeană au fost aprobate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Dănuţ Chidoveţ a declarat că un proiect de aproape 1,1 milioane de lei a fost aprobat pentru modernizarea şi dotarea căminului cultural din satul Dărmăneşti. El a precizat că pentru acest proiect a fost semnat deja ordinul de începere a lucrărilor. „Un alt proiect, de 1,031 milioane de lei, a fost aprobat pentru construcţia unei grădiniţe noi în satul Măriţei, la care lucrările sunt deja începute. De asemenea, un proiect important pentru comuna noastră este cel pentru înfiinţare infrastructură de apă şi extinderea infrastructurei de apă uzată în comuna Dărmăneşti, cu o valoare totală de 5,831 milioane de lei”, a spus Dănuţ Chidoveţ.

El a adăugat că un alt proiect finanţat din fonduri europene, prin AFIR, are o valoare de 4,475 milioane de lei şi a fost aprobat pentru modernizarea unui drum comunal.

Prin CNI va fi construită o sală de sport nouă

Primarul din Dărmăneşti a mai precizat că primăria a obţinut o finanţare europeană şi prin Grupul de Acţiune Locală Cetatea Bucovinei, banii urmând să fie folosiţi pentru modernizarea unui drum de interes local.

Dănuţ Chidoveţ a mai afirmat că prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa I, primăria Dărmăneşti a obţinut fonduri de peste 2,2 milioane de lei pentru modernizarea şcolilor gimnaziale din Dănila, Călineşti Enache şi Dărmăneşti. „În acelaşi timp, în a doua etapă a PNDL am obţinut finanţare pentru modernizarea şi renovarea dispensarului uman din satul Măriţei. Alte două proiecte importante pentru comuna Dărmăneşti vor fi realizate prin Compania Naţională de Investiţii, unul pentru modernizarea căminului cultural din satul Măriţei şi unul pentru construcţia unei săli de sport”, a declarat Dănuţ Chidoveţ.

El a adăugat că la aceste proiecte se mai adaugă şi investiţiile făcute din fonduri proprii ale primăriei, printre acestea numărându-se modernizarea trotuarelor, dar şi construcţia unui miniteren de fotbal şi de spaţii de joacă pentru copii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava