Comenzi MOPAN Suceava

Primăria din Câmpulung Moldovenesc a pregătit nu mai puţin de 15 proiecte care vor fi realizate în perioada următoare, cu fonduri guvernamentale şi europene. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că municipalitatea a finalizat proiectele şi studiile de fezabilitate pentru mai multe proiecte extrem de importante pentru oraş, de la modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare, şi până la reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, sau care vizează investiţii în unităţile medicale, şcolare şi de cultură.
„ Având în vedere că bugetul municipiului Câmpulung Moldovenesc este mult prea mic față de investițiile necesare pentru dezvoltarea municipiului, Consiliul Local împreună cu conducerea executivă a Primăriei a elaborat deja studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru atragerea de fonduri europene sesiunea 2014-2020”, a precizat primarul PNL al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.
El a declarat că cel mai mare proiect care urmează a fi promovat spre finanţare este cel pentru „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată”, din Câmpulung Moldovenesc. Mihăiţă Negură a arătat că proiectul are o valoare de 26,752 milioane de euro şi va fi finanţat din fonduri europene. Negură a explicat că în proiect sunt incluse lucrări de extindere a rețelelor de apă pe 124 străzi, în lungime de 47,6 kilometri şi a reţelelor de canalizare pe 178 de străzi, cu o lungime de 68,6 kilometri. Primarul din Câmpulung a mai spus că la aceste lucrări se adaugă şi lucrări de reabilitare a frontului de captare Sadova-Aeroport, a conductelor de aducţiune, a rezervoarelor Runc și Măgura, extinderea stației de epurare Câmpulung Est prin construirea treptei terțiare, precum şi execuția a 22 de stații de pompare pentru apă și canalizare.
Mihăiţă Negură a mai precizat că primăria a finalizat şi studiul de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră, inclusiv trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști, colectare ape pluviale zona Izvorul Alb-Dacia Service”, acesta urmând să fie depus luna aceasta, valoarea lui fiind de 22.366.877 lei. Un alt studiu de fezabilitate finalizat este cel pentru proiectul „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră, inclusiv trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști, colectare ape pluviale zona BTT-Sâhla”. Valoarea proiectului acestuia este de 21.807.221 lei şi va fi depus în luna mai 2016.

Mihăiţă Negură a precizat că un proiect care a fost deja aprobat şi care va fi realizat în acest an prin Compania Naţională de Investiţii are o valoare de circa 4,15 milioane de lei şi vizează „reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii culturale din Municipiul Câmpulung Moldovenesc”, respectiv a unui aşezământ cultural şi a bibliotecii.

„Un proiect important care va fi depus în această lună şi pentru care am elaborat deja studiului de fezabilitate este cel pentru reabilitarea Muzeului Arta Lemnului, valoarea investiţiei fiind de 12.616.588 lei”, a declarat Mihăiţă Negură. El a adăugat că un proiect cu valoare mare, de circa 25,35 milioane de lei este cel pentru construirea unui Complex Sportiv în zona stadionului din Câmpulung Moldovenesc. Şi în acest caz, primăria a finalizat studiul de fezabilitate, proiectul urmând să fie depus în această lună.

Mihăiţă Negură a mai declarat că printre proiectele pentru care au fost realizate studii de fezabilitate se numără şi „Înființare centru de zi pentru copii cu dizabilități prin reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Clădirii existente”, cu o valoare totală de aproape 3,9 milioane de lei. Negură a subliniat că două proiecte importante vor fi promovate pentru modernizarea Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc. „Unul dintre proiecte vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul spitalului, şi are o valoare de 12,5 milioane de lei, în timp ce al doilea proiect va fi depus pentru realizarea de reparaţii capitale, dotare cu aparatură medicală și modernizarea acestei unităţi spitaliceşti, cu o valoare totală de 2.845.000 lei”, a declarat primarul din Câmpulung Moldovenesc.


Mihăiţă Negură a mai spus că primăria va depune şi cinci proiecte pentru obţinere de fonduri destinate unităţilor şcolare din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Astfel, au fost deja realizate studiile de fezabilitate pentru „reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 2 George Voevidca” – 7.465.971 lei, „reabilitarea și modernizare sediului clădirii principale şi a sălii de sport de la Școala Gimnazială Nr. 3 Bogdan Vodă” – 7.889.000 lei,„reabilitarea și modernizarea sălii de sport şi a clădirii internatului de la Colegiul Silvic Bucovina” – 7.602.900 lei, „reabilitarea și modernizarea clădirii principale a Școlii Gimnazială Nr. 4 Teodor Ștefaneli” – 6.810.425 lei, precum şi pentru „reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Nr. 1”, cu o valoare de 5.192.559 lei.


Nu în ultimul rând, Mihăiţă Negură a arătat că în vederea atragerii de fonduri europene, primăria a elaborat deja documentaţia, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru anveloparea blocurilor de locuințe din Câmpulung Moldovenesc.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a ţinut să mai precizeze faptul că în perioada următoare va face toate demersurile necesare pentru trecerea în proprietatea primăriei a celor două cinematografe și a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu.

Primăria din Câmpulung Moldovenesc are 15 proiecte care vor fi realizate în perioada următoare, 7.8 out of 10 based on 12 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (12 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava