MOPAN Suceava

Vineri, 8 aprilie 2016, Primarul Gheorghe Cătălin Coman a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea clădirii de pe strada Ion Creangă (fost local al Colegiului „Vasile Lovinescu”), în care vor funcţiona temporar cele trei secţii ale Maternităţii Fălticeni.

În urma licitaţiei, din cele 4 oferte depuse, a fost declarată câştigătoare oferta SC Tehnocon SA Fălticeni, în valoare de 1.035.204 lei, fără TVA (firma cu cea mai redusă ofertă). Durata contractului este de 6 luni. Săptămâna viitoare, Primăria Fălticeni va emite ordinul de începere a lucrărilor.

„Am discutat cu constructorul şi am primit asigurări că lucrările pot fi finalizate mai devreme decât termenul stabilit. Lucrările vor începe odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor. După 1990, este prima investiţie într-o nouă unitate medicală care se realizează la Fălticeni, cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Din economiile realizate în urma licitaţiei vor fi achiziţionate dotări şi aparatură pentru maternitate. Mă bucur că rezolvăm o mare problemă a Fălticeniului, în acelaşi timp o mare problemă a locuitorilor din zona Fălticeni, având în vedere că sediul maternităţii este retrocedat încă din anul 2008, iar proprietarul, Fundaţia Caritatea, a făcut mai multe demersuri pentru evacuare. Acum vor aştepta să ne mutăm, avem asigurată liniştea, pentru că am demonstrat că suntem un partener corect. Potenţialii pacienţi, personalul medical (medici, asistente, infirmiere), pot sta liniştiţi,  Maternitatea, cu cele trei secţii (Obstetrică, Ginecologie, Neonatologie), nu se va desfiinţa. A existat însă acest pericol. Noua clădire va oferi personalului medical şi pacienţilor condiţii foarte bune, în acord cu reglementările medicale şi cerinţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. După mutarea celor trei secţii în spitalul nou, clădirea modernizată de pe strada Ion Creangă va rămâne cu destinaţie medicală, pentru două noi secţii ale Spitalului Municipal Fălticeni, este vorba de secţiile de Geriatrie şi Îngrijiri Paliative. Deci, este o investiţie pe termen lung”, precizează prof. Gheorghe Cătălin Coman, Primarul municipiului Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava