Concert pascal
MOPAN Suceava

În ciuda perioadei dificile și a constrângerilor bugetare generate de criza coronavirusului și de scăderea drastică a veniturilor municipalitatea fălticeneană continuă la foc intens investițiile în educație. Potrivit primarului Gheorghe Cătălin Coman, în acest an în școlile din Fălticeni se investesc aproape 13 milioane de lei, majoritatea bani europeni. ”Fălticeniul s-a mândrit și până acum cu faptul că baza didactică este la superlativ adică toate școlile, grădinițele și liceele au autorizație sanitară de funcționare și oferă cele mai bune condiții de studiu”, a ținut să precizeze  primarul. Coman a amintit câteva dintre proiectele consistente aflate în diferite grade de execuție. În primul rând este vorba de reabilitarea și modernizarea Școlii Generale nr.6 ”Ioan Ciurea” investiție în valoare de un milion de euro bani europeni. ”Lucrările se apropie de final. Am primit o finanțare consistentă din partea Uniunii Europene și vom face din această școală una dintre cele mai moderne școli din țară pentru că aici s-au făcut investiții consistente și anume termoizolare exterioară, tâmplărie nouă la interior și exterior, recompartimentări interioare, instalație termică și electrică noi, acoperiș, instalații moderne pentru asigurarea încălzirii cu panouri solare, pompe de căldură”, a spus primarul.

”Am învățat să nu ne plângem ci să găsim soluții”

Cătălin Coman a mai amintit apoi de investițiile de la Școala Generală nr.2 ”Ion Irimescu”, una dintre cele mai vechi școli din județ care necesita reparații și modernizări urgente. Investițiile, a spus primarul, trebuiau finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Fondul de Dezvoltare și Investiții însă contractul a fost reziliat unilateral iar lucrările au fost preluate de Primăria Fălticeni care le va realiza cu bani de la bugetul local. ”Pe oameni nu-i interesează aceste aspecte. Ei trebuie să știe că s-a găsit sursa de finanțare făcând economii din alte locuri, făcând eforturi mari. Este o problemă care ține de noi. Am învățat să nu ne plângem ci să găsim soluții. Asta am făcut și până acum. Nu ne-am plâns pentru că e treaba noastră să găsim soluții. Pe părinți, profesori, pe bunici, pe elevi nu-i interesează că cineva nu-și face treaba la nivel guvernamental îi interesează să aibă cele mai bune condiții de studiu și noi asta facem. Asta este prioritate pentru mine”, a subliniat primarul Coman.

”Investind în educație investim în viitorul copiilor noștri”

El a mai enumerat două proiecte importante cu fonduri europene care sunt realizate în procent de 99% și anume cantina Colegiului Național ”Nicu Gane” și căminul Colegiului ”Mihai Băcescu. Cătălin Coman a precizat că la fiecare școală din municipiu sunt în derulare investiții cu fonduri de la bugetul local. ”De opt ani încoace unul dintre dezideratele mele a fost ca unitățile de învățământ să aibă parte de cele mai bune condiții și asta fac. Sunt unii care spun că fac acest lucru pentru că sunt profesor și îmi asum. Într-adevăr fac acest lucru și poate pentru că sunt profesor și poate că știu care sunt nevoile învățământului și ce investiții sunt necesare pentru că investind în educație investim în viitorul copiilor noștri”, a conchis Gheorghe Cătălin Coman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava