MOPAN Suceava

Ministerul Dezvoltării a autorizat deja prima solicitare de plată, în valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Proiectul vizează reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni, iar contractul de finanțare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România, finanțate din Planul National de Redresare și Reziliență, încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru renovarea integrată a clădirilor, în data de 7 iunie 2022. „Felicit autoritățile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanțare din PNRR, și sper ca și celelalte instituții care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede”, a declarat Cseke Attila. El a spus că prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice. Ministerul asigură și o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanțării europene.

Trebuie spus că municipiul Fălticeni a fost primul din județul Suceava care a primit oficial o finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni”, cu o valoare de peste 8 milioane de lei. „Primăria Fălticeni s-a numărat printre primele șapte primării din țară care au semnat contractele de finanțare pentru proiecte depuse prin PNRR.

Au fost șapte contracte alese pentru cele mai bune proiecte care nu au nici un fel de problemă legată de eventuale clarificări sau alte probleme de natură tehnică. A fost un moment important deoarece s-a dorit să se dea un semnal că se pot accesa bani europeni prin PNRR dacă primarii și echipele lor își fac treaba bine.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată când semnez un contract la două luni de la depunerea proiectului. Cel puțin pentru mine, de zece ani de când sunt primar este un record. La două luni de la depunerea unui proiect pe fonduri europene am semnat contractul de finanțare și asta pentru că și Guvernul și Ministerul Dezvoltării s-au organizat admirabil. Mă bucur că am reușit să obținem această finanțare pentru reabilitarea primăriei, o investiție pe care mi-am dorit-o de foarte mult timp”, a spus Cătălin Coman, care a mai adăugat că îl bucură faptul că un oraș mic cum este Fălticeniul poate să fie primul din țară.

 

Primăria Fălticeni, prima din țară care primește fonduri prin PNRR. Cătălin Coman: „Mă bucură faptul că un oraș mic așa cum este Fălticeniul poate să fie primul din țară”, 7.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava