MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni, una dintre clădirile reprezentative din acest municipiu, va fi reabilitată, modernizată și consolidată printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de circa 4 milioane de euro finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Primarul Cătălin Coman a ținut să reamintească faptul că municipiul Fălticeni s-a numărat printre primele șapte localități din țară și a fost prima din județ care a semnat contractul pentru un proiect finanțat PNRR, pentru reabilitarea primăriei.

„Este unul dintre cele mai importante proiecte pentru municipiul Fălticeni. Vorbim de reabilitarea clădirii primăriei, o clădire construită între 1892 – 1896. De atunci au trecut aproape 130 de ani în care această clădire nu a beneficiat de nici o reabilitare și reparație capitală. E o clădire emblematică pentru Fălticeni, una dintre puținele construcții care a avut aceeași destinație de la construire și până în prezent. Vorbim de o clădire istorică din centrul municipiului Fălticeni, o clădire frumoasă căreia i-a venit rândul la reabilitare printr-un proiect cu finanțare europeană prin PNRR. Vreau să fac mențiunea că au fost șapte proiecte semnate, șapte primării au semnat proiecte la momentul respectiv, iar municipiul Fălticeni a fost printre acestea. Sunt primele proiecte prin PNRR și primii bani decontați direct prin PNRR la nivel național. E un record cu care mă mândresc și anume că am luat primii bani din România prin acest PNRR”, a precizat Cătălin Coman. El a spus că în momentul de față se lucrează la finalizarea proiectării pentru lucrările care trebuie realizate și urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor. „Este un proiect care totalizează aproximativ 20 de milioane de lei noi, respectiv 200 de miliarde de lei vechi, o investiție consistentă. În același timp va intra în reabilitare și corpul B al primăriei, unde a funcționat Judecătoria, printr-un proiect finanțat prin Agenția Fondului de Mediu. Ne bucură faptul că am reușit să prindem acest proiect cu bani guvernamentali astfel încât să putem trata unitar cele două clădiri, să lucrăm în același timp, chiar dacă surse de finanțare este diferită. Una este prin PNRR, una prin AFM, dar le vom trata unitar. Vor fi două licitații, două contracte și ne-am bucura să câștige aceeași firmă, dar asta nu putem să decidem noi. Dar oricum vom avea pretenția ca cele două clădiri să fie tratate unitar, cu aceeași arhitectură, aceeași culoare, același model, astfel încât în centrul municipiului Fălticeni, atât primăria, corpul principal, cât și fosta judecătorie să arate cu totul altfel atât din punct de vedere estetic, dar și funcțional”, a declarat primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a arătat că proiectul vizează reabilitarea reabilitare generală a clădirii primăriei, de la instalații, acoperiș, reabilitare termică și consolidare seismică. Coman a spus că lucrările ar urma să diureze circa doi ani. „Aici depinde și de calitatea constructorului care va fi desemnat în urma licitației. Ne dorim să avem un constructor bun, astfel încât să avansăm rapid și să finalizăm această investiție necesară, utilă și emblematică pentru Fălticeni”, a spus primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a mai adăugat că pe perioada lucrărilor, angajații primăriei își vor desfășura activitatea în alte locații, la Muzeul de Artă Ion Irimescu, dar și în clădirea bibliotecii. „Cea mai mare parte din birourile primăriei vor fi transferate la Sala Pictor Aurel Băieșu și la corpul B al Muzeului de Artă Ion Irimescu. Chiar dacă colegii mei din primărie vor fi mai înghesuiți vom încerca să oferim condiții optime de lucru atât în ceea ce privește activitatea lor specifică cât și dialogul cu cetățeanul. Ne vom împărți ca să spun așa. Va fi un deranj suplimentar pentru noi, va fi o perioadă mai dificilă, dar ne vom adapta. Starea civilă, certificate de naștere, certificate de deces și căsătorii le vom muta la demisolul bibliotecii recent reabilitată. Iar pentru căsătorii vom folosi holul principal al bibliotecii. Este un serviciu care lucrează foarte mult cu publicul și oferim maximă disponibilitate pentru acest lucru. Celelalte servicii, așa cum am spus, vor fi în corpul B al Muzeului Ion Irimescu și la sala Pictor Aurel Băieșu recent reabilitate și renovate. Singura problemă că vom fi puțin mai înghesuiți dar sunt sigur că vom reuși să oferim condiții de lucru cu cetățeanul foarte bune”, a mai declarat Cătălin Coman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava