Concert pascal
MOPAN Suceava

Orașul Liteni este în momentul de față un adevărat șantier, primăria având în implementare peste 15 proiecte pentru dezvoltarea orașului. Primarul Tomiță Onisii a spus că în prezent se lucrează pentru modernizarea mai multor drumuri, la construcția noi case de cultură, la reabilitarea unităților de învățământ sau la amenajarea de noi parcuri. „Se lucrează intens la investițiile din proiectul pe Axa 13 finanțat cu fonduri europene. Astfel, lucrăm pe toate segmentele din cei opt kilometri de drumuri care se modernizează prin acest proiect, mai puțin strada Viei pentru că în această zonă avem alte trei obiective. Și am spus că lăsăm acest drum puțin mai la urmă pentru nu fi afectat de lucrările de la celelalte șantiere din zonă. Această stradă va fi lățită pentru ca și traficul va fi mai intens în zona respectivă, având în vedere că aici sunt Casa de Cultură, sala de sport, grădinița și alte unități școlare”, a precizat primarul din Liteni.

El a adăugat că tot la proiectul finanțat prin Axa 13 se lucrează bine și la noua casă de cultură și la modernizarea corpului B al Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, investiții de peste 20 de milioane de lei și au început lucrările la primul din cele două parcuri noi din Rotunda și Liteni. „Noua Casă de Cultură va avea o arhitectură deosebită și care se va integra armonios cu proiectele din aceeași zonă la care se lucrează deja, respectiv corpul C nou de școală, investiție realizată printr-un proiect finanțat prin axa 10 și Sala Sporturilor, la care la fel se lucrează foarte bine, dar și cu cele existente reabilitate deja sală de sport și Grădinița cu Program Normal”, a precizat Tomiță Onisii. El a mai adăugat că tot în momentul de față se lucrează și pentru finalizarea modernizării sistemului de iluminat public din orașul Liteni, un proiect finanțat prin Fondul de Mediu, prin care se înlocuiesc 1.200 de corpuri de iluminat.

De asemenea, Tomiță Onisii a spus că și la baza sportivă se lucrează în ritm bun, iar printr-un proiect finanțat prin PNDL se lucrează la modernizarea grădiniței din satul Roșcani, ambele investiții fiind aproape de finalizare. Onisii a mai precizat că tot prin proiecte PNDL se modernizează și școala și grădinița din satul Corni.

Primarul din Liteni a ținut să precizeze că multe din aceste investiții vor finalizate în cursul acestui an. „Anul acesta trebuie să finalizăm drumurile, spațiile verzi și unitățile școlare care se realizează prin proiecte cu fonduri europene, dar și alte investiții mari care se află în derulare. Este de remarcat faptul că avem proiecte mari care vor schimba în vine fața orașului nostru. Și nu ne oprim aici, pentru că în momentul de față avem în lucru și vom depune și alte proiecte pentru a atrage fonduri atât guvernamentale, cât și europene”, a spus Tomiță Onisii.

 

Primăria Liteni are în implementare peste 10 proiecte de dezvoltare a orașului. Tomiță Onisii: „Sunt proiecte care vor schimba în bine fața orașului nostru” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava