Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Moara vrea să acceseze 10 milioane de euro pentru o rețea de apă și canalizare care va deservi mai multe zone ale comunei. Primarul din Moara, Eduard Dziminschi a declarat că dacă va fi aprobat acest proiect, viitoarea rețea de apă și canalizare va putea deservi și viitorul campus pe care Universitatea Ștefan cel Mare Suceava îl va construi la intrarea în această comună dinspre Suceava. Eduard Dziminschi a spus că proiectul a fost depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, urmând să se construiască aproximativ 15 kilometri de rețele de canalizare și apă. „Valorile sunt mari, dar dacă se aprobă proiectul pentru apă și canal și cei de la Universitate, care au terenul aici, vor putea folosi această rețea pentru deversarea apelor uzate. Din acest motiv noi ne-am gândit să preluăm și să facem un sistem de canalizare mai mare pentru comună, pentru a putea prelua și campusul universitar”, a spus primarul comunei Moara. El a adăugat că o altă zonă în care vrea să extindă prin acest proiect rețeaua de apă și canalizare este Hagigadar. „Avem în atenția zona Hagigadar pentru că este foarte defavorizată. Și o parte din firmele de acolo au contribuții importante la bugetul comunei Moara și nu au nici o facilitate în momentul de față. Și de aceea vrem să extindem rețelele de apă și canalizare în acea zonă, dar și în cartierele noi care s-au construit”, a spus Eduard Dziminschi.

El a subliniat faptul că acest proiect este cel mai important pentru comuna Moara, pentru că problema rețelelor de apă și canalizare trebuie să fie rezolvată cât mai repede. „Moara a avut un dezavantaj în sensul că dacă în perioada 2016 – 2020 s-ar fi putut accesa fondurile europene care erau disponibile atunci, ar fi fost bine, dar nu s-a putut. Era un proiect de 2,5 milioane de euro prin care se putea rezolva această problemă. Dar comuna avea atunci o canalizare neterminată, o problemă cu constructorii, nu a putut accesa fondurile respective și am rămas deficitari la capitolul apă canal”, a arătat Dziminschi.

El a mai adăugat că tot prin Programul Național de Investiții, Primăria Moara a mai depus un proiect pentru modernizarea a trei kilometri de drumuri din comună.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava