MOPAN Suceava

Primăria și Consiliul Local Rădăuți au anunțat, astăzi, că pe timpul condițiilor meteo nefavorabile, orice problemă constatată sau situație de urgență, trebuie adusă în atenția autorităților abilitate de către cetățenii municipiului,  respectându-se astfel prevederile OG  nr. 21 din 30.01.2002, cu modificările și completările aduse de Legea 515/2002, privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. Primăria Rădăuți a transmis printr-un comunicat de presă că la momentul actual, pe raza municipiului se acționează cu 14 utilaje pentru deszăpezirea căilor de acces. „Atât utilajele proprii cât și cele care prestează servicii în baza contractului de concesionare a activității de deszăpezire, cu societatea SC Servicii Comunale SA, lucrează constant pentru fluidizarea traficului și gestionarea situațiilor de urgență”, se precizează în comunicatul de presă.
În același timp, purtătorul de cuvânt al primăriei, Louana Popovici, a declarat că la nivelul municipiului Rădăuți există trei spații care pot asigura cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice , respectiv Adăpostul de noapte- Direcția de Asistență Socială Rădăuți, Clubul Sportiv Rădăuți și Mănăstirea Bogdana, cu un total de 34 de locuri.
„Dorim să amintim cetățenilor faptul că și în baza HCL 176/2012,  au obligația civică de a întreține/curăța căile de acces aferente spațiilor de locuit, trebuie să manifeste o atenție sporită schimbărilor produse de condițiilor meteo nefavorabile și să adopte un comportament preventiv pe tot parcursul sezonului rece.
Conform art. 19 din ordonanța 21 din 30 ianuarie 2002, modificat de pct. 8 al art. unic din Legea 515 din 12 iulie 2002, nerespectarea sau neîndeplinirea obligaţiilor şi a responsabilităţilor stabilite prin actul normativ amintit atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz, a persoanelor vinovate şi se sancţionează potrivit legii”, a declarat Louana Popovici. Ea a adăugat că pentru a semnala situații de urgență sau nereguli pe toată perioada sezonului rece, cetățenii pot apela numărul de telefon permanent  al ofițerului de serviciu din cadrul primăriei Rădăuți, 0755.155.425.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava