MOPAN Suceava

Primarul din Suceava, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea suceveană este alături de poporul ucrainean în aceste momente grele prin care trece această țară și în mod special alături de orașul Cernăuți. Ion Lungu a amintit că municipiul Suceava este înfrățit cu orașul Cernăuți. „Stăm în contact cu Primăria Cernăuți, cu domnul primar Roman Klichuk, iar în cursul zilei de azi am primit o solicitare scrisă din partea Primăriei Cernauți prin care ne solicită să le oferim un ajutor umanitar și logistic”, a spus Lungu. El a arătat că printre echipamentele necesare sunt generatoare diesel de diferite puteri (5 kW,45 kW, 100 kW, 120 kW, 160 kW), generatoare încălzire autonomă, rezervoare de apă cu volum de 7-7,5 m3 și de 3-5 m3, truse de prim ajutor, saltele, saci de dormit și corturi de campanie.

„Voi convoca o ședință de îndată a Consiliului local prin care vom repartiza suma de 500.000 lei de la fondul de rezervă. Vom achiziționa prin achiziție publică deschisă de pe piața românească o parte din produsele solicitate și le vom trimite la Cernăuți prin donație.

De asemenea, suntem contactați de cetățeni din municipiul Suceava care vor să acorde ajutoare umanitare, inclusiv punerea la dispoziție a unor spații de cazare. Prin urmare, începând de mâine, la Cabinetul primarului va fi deschisă o linie telefonică directă la care se vor centraliza aceste solicitări.

La numărul 0230/210.678, zilnic între orele 08:00 – 18:00 va răspunde un consilier.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu frații noștri de la Cernăuți în aceste momente dramatice prin care trec.

Ne rugăm la Dumnezeu să lumineze mințile decidenților politici și să se încheie cât mai curând acest război. Doamne ajută!”, a transmis Ion Lungu.

Primăria Suceava cumpără echipamente de 500.000 de lei pentru Cernăuți. Lungu: ”Trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu frații noștri de la Cernăuți în aceste momente dramatice prin care trec”, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava