MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava renunţă la ruta ocolitoare doi care urma să traverseze localităţile Bosanci, Ipoteşti cu ieşire la Salcea pe DN 29 spre Botoşani şi va pune în aplicare ruta ocolitoare doi varianta scurtă. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu care a declarat că ruta ocolitoare doi în lungime de 14 kilometri nu mai poate fi finanţată cu fonduri europene deoarece nu este prinsă în masterplanul pe transport.

În această situaţie, a spus Lungu, municipalitatea va pune în practică o rută ocolitoare mai scurtă de doar 4 kilometri care va fi completată cu un pod nou peste râul Suceava. Traseul vizat porneşte de pe strada Traian Vuia, continuă pe strada Apeductului pe la sere până în zona Termica acolo unde va fi amplasat noul pod peste râul Suceava cu ieşire finală pe DN 29 spre Botoşani în zona Avicola.

„Este vorba de o rută care pleacă de pe Traian Vuia cu pod nou peste râul Suceava pe lângă Termica şi ieşire pe la Avicola pe DN 29 spre Botoşani cu o lungime de 4 kilometri. Investiţia o facem în două etape. În primul rând să facem varianta de pe Traian Vuia până la podul peste râul Suceava în lungime de 1.497 de metri şi apoi etapa a doua de la pod până la DN 29 pe o distanţă de 2.570 de metri. S-a stabilit traseul pe strada Apeductului pe care nu sunt proprietăţi private ci sunt ale ADS. Sper să găsim o soluţie să putem colabora cu cei de la ADS eventual să facem un schimb de terenuri cu ei ca să putem promova de anul viitor podul peste râul Suceava”, a explicat Lungu.

Lucrările la ruta ocolitoare doi varianta scurtă vor începe anul viitor. În bugetul pe 2017 vor fi prinse fonduri pentru prima porţiune de 1.497 de metri şi pentru noul pod peste râul Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava