Primăria municipiului Suceava vrea să încheie un protocol de colaborare cu Casa de Cultură a Sindicatelor, a anunţat miercuri primarul Ion Lungu. Lungu a declarat că a avut o discuţie cu conducerea instituţiei arătând că municipalitatea este dispusă să aloce oricând fonduri pentru buna funcţionare a Casei de Cultură. Primarul a avansat şi o sumă, în speţă 5 milioane de euro. „Primăria Suceava este dispusă să investească oricând un 5 milioane de euro în mobilier nou, încălzire sau ventilaţie. Este păcat de arhitectura ei, poziţia ei pentru că nu este valorificată la adevărata valoare. Până una alta vrem să facem un parteneriat de colaborare. Am rugat-o pe doamna director să vorbească la Bucureşti voi avea şi eu discuţii la Bucureşti cu şefii dumneaei. Având în vedere că suntem la fundamentarea bugetului pentru 2018 vrem să prindem sumele de bani pentru parteneriatul cu Casa de Cultură”, a spus Lungu.

Ion Lungu speră că instituţia de cultură să fie transferată municipalităţii amintind că în acest sens există un proiecte de lege iniţiat de mai mulţi liberali în frunte cu senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu. „Este depus un proiect de lege de către un grup de parlamentari liberali pentru transferul Caselor de Cultură în domeniul public. Sper să se întâmple într-o zi acest lucru, sper să fie un guvern care să aibă voinţa politică necesară să facă acest lucru pentru că aceste instituţii nu sunt ale sindicatelor sunt ale întregului popor. Toţi am fost sindicalişti la vremea respectivă, toţi am contribuit la realizarea acestor case de cultură care trebuie salvate”, a declarat primarul. Primăria municipiului Suceava a mai avut în trecut tentative de a încheia un parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor care însă au eşuat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
  • tinel

    Domnule Primar!Nu mai aloca fonduri școlilor unde directorii țin pensionari cu pensie și salar sau țin posturile blocate cu pensionari care nu vor să iasă la pensie!!!!Ruține ce se întâmplă în învățământul sucevean!Peștele de la cap se împute!Mii de absolvenți de studii superioare stau șomeri în județ și pensionarii sunt pe val de ani de zile.Afară cu Gheorghe ,cu tot!!!!!Dacă Generalul e pensionabil cum restul lingăilor să nu fie la fel pe posturi la STAT!!!!

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava