• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Suceava va fi concesionată unei firme private, a anunțat primarul Ion Lungu. Lungu a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că municipalitatea nu poate susţine în mod integral financiar hrana celor 1.800 de câini care vor fi cazaţi în cele două adăposturi din Lunca Sucevei şi nici nu poate îndeplini condiţiile pentru ca adăposturile să fie autorizate. Lungu a arătat că pentru hrana animalelor este nevoie anual de circa 100.000 de euro iar pentru ca adăposturile să fie autorizate trebuie să existe personal specializat şi cabinete veterinare autorizate. Primarul vrea ca licitaţia pentru concesionarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân să aibă loc la finele acestui an. Mai mult, el a spus că primăria va impune o redevenţă cât mai mică, mergând chiar spre zero, ca să atragă firme la licitaţie.

100.000 de euro pe an, hrana câinilor fără stăpân din adăposturile din Lunca Sucevei

«Ca să putem autoriza conform cerinţelor europene aceste adăposturi de câini trebuie foarte multe condiţii de îndeplinit. Trebuie să existe personal de specialitate, cabinete medicale autorizate şi multe alte lucruri pe care Primăria nu le are şi nici nu văd cum poate să le aibă în măsura în care noi nu putem  angaja personal. Nu avem oameni calificaţi în această specialitate. Din punctul meu de vedere voi avea discuţii cu grupurile de consilieri din Consiliul Local ca să fie de acord ca la finele anului să facem o licitaţie pentru concesionarea acestui serviciu. Să vină o firmă de specialitate care îndeplineşte condiţiile de autorizare, care are cabinete medicale, personal autorizat pentru că noi nu avem aşa ceva. La concesionare se ia o redevenţă. Eu voi merge cu redevenţă spre zero ca să încurajăm firmele care vin acolo să poată gestiona aceşti câini fără stăpân. Nu ne eschivăm de la un efort financiar dar măcar administrarea să fie făcută de cineva care are oameni profesionişti care pot să facă faţă cerinţelor », a declarat Lungu. În cele două adăposturi din Lunca Sucevei sunt în prezent 1.300 de câini, din care 900 în vechiul adăpost şi 400 în cel nou construit de Primărie anul trecut. Potrivit primarului, în noul adăpost construit după cerinţele europene mai încap 500 de câini. Ion Lungu a subliniat că acţiunea de strângere a patrupedelor de pe străzi este în desfăşurare însă ea se derulează greoi din cauza personalului insuficient şi a piedicilor puse de cetăţenii iubitori de animale. Primarul  a mai spus că dacă va fi nevoie Primăria va mai construi un adăpost pentru câinii fără stăpân tot în Lunca Sucevei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
AdministraţiePrimăria municipiului Suceava
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava