MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat, joi, contractul de finanțare pentru proiectul de închidere a platformei de gunoi Antilești din acest municipiu. Cătălin Coman a spus că proiectul este finanțat din fonduri norvegiene nerambursabile. Coman a ținut să sublinieze faptul că proiectul municipiului Fălticeni a obținut al doilea cel mai mare punctaj la nivel național, după cel al Primăriei Cluj Napoca. Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența domnului ministru Barna Tánczos.

Cătălin Coman a arătat că obținerea unui punctaj foarte mare pentru proiectul depus de Primăria Fălticeni s-a datorat faptului că tehnologia care va fi folosită la închiderea gropii de gunoi este una inovatoare. „Rezolvăm astfel o problemă spinoasă, de mediu, pentru că la Fălticeni am avut o groapă de gunoi care a fost închisă printr-un program cu finanțare europeană în anul 2015. Alături mai era o platformă de deșeuri. Din păcate a existat un decalaj mare de timp între deschiderea platformei de gunoi din Antilești și cea de la Moara, iar din acest motiv deșeurile au fost depozitate pe acel amplasament și acum a venit vremea să închidem acea platformă. Ne bucurăm că am reușit să obținem această finanțare norvegiană”, a spus primarul municipiului Fălticeni.

El a explicat că demersurile pentru acest proiect au început în anul 2020, cu realizarea studiilor necesare și s-au finalizat odată cu depunerea documentației pentru închiderea platformei de gunoi. Cătălin Coman a mai declarat că implicațiile pentru viitor sunt extrem de importante, pentru că „poluarea și riscul de incendii va fi eliminat complet prin acest proiect, ceea ce înseamnă impact zero asupra mediului”. El a arătat că după semnarea contractului de finanțare urmează licitația pentru lucrările de amenajare pentru închiderea depozitului de deșeuri, care vor dura 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava