Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Fălticeni se pregătește să obțină statutul de stațiune turistică de interes local. Un proiect de hotărâre în acest sens inițiat de primarul Cătălin Coman a fost aprobat în unanimitate de deliberativul fălticenean în ședința de luni, 27 iunie. Edilul urmează să depună documentația la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului în baza căreia se va iniția o Hotărâre de Guvern pentru acordarea statutului de stațiune de interes local. Primarul Coman consideră că acest statut va conduce la dezvoltarea municipiului. Municipiul Fălticeni, supranumit și Orașul Muzeelor, ar putea primi atestarea ca stațiune turistică de interes local în aproximativ doi-trei ani de zile.

”Vrem să fructificăm bogăția culturală și religioasă, dar și întregul potențial turistic al zonei Fălticeni. Atestarea municipiului Fălticeni ca stațiune turistică este argumentată preponderent pe zona de turism cultural și religios, pentru că, în ansamblul zonei noastre, spiritualitatea, istoria și cultura se interpătrund”, a spus Coman.

De menționat că în zonă se află trei mănăstiri istorice Râșca, Slatina, Probota, numeroase biserici din lemn, cu o vechime de peste două, trei sau patru secole, cum sunt cele din Rădășeni, Forăști, Drăgușeni și Fălticeni, un sit arheologic la Baia, trei ctitorii voievodale în aceeași comună, care este și prima capitală a Moldovei, bisericile monument istoric din Horodniceni și Dolhești, drumul talienilor din Mălini, dar și mici muzee sătești. Primarul vrea să lege de același statut și componenta de agrement de la Fălticeni.

Baza de agrement, un punct de atracție în domeniul industriei timpului liber, include piscine, teren de sport, parc de aventură, pistă pentru biciclete, iar pe viitor sunt plănuite practicarea de sporturi nautice.

Totul are ca scop atragerea de fonduri europene în același domeniu, atât pentru mediul privat, cât și pentru cel din mediul instituțional administrativ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava