Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Fălticeni Gheorghe Cătălin Coman, a făcut joi un apel către toate forțele politice de la nivel județean și național să sprijine deschiderea noului spital din Fălticeni. Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Suceava, Coman a explicat că pentru a fi pus în funcțiune noul spital mai are nevoie doar de dotările medicale în valoare de 24 de milioane de lei bani care trebuie alocați de Ministerul Sănătății în baza contractului cadru. El a arătat că furnizorul de echipamente a fost deja desemnat prin licitație și că în momentul în care Ministerul Sănătății va da drumul la bani în maxim o lună de zile noul spital va fi funcțional. Cătălin Coman a subliniat că dotările nemedicale cu excepția paturilor au fost achiționate integral și montate amintind aici de mobilierul pentru sălile de așteptare, laboratoare, saloane pentru bucătărie și spălătorie.

”În momentul când obținem finanțarea pentru dotările medicale în maxim o lună de zile dăm drumul la spital”

”Fac o rugăminte către toate forțele politice de la nivel județean și național să sprijine dechiderea spitalului pentru că tot ceea ce a depins de noi am făcut. Erau acele probleme cu licitațiile și vorbim de 24 de milioane de lei pentru dotăr medicale. Licitațiile au fost începute în 2018 pe acord cadru, au trecut toate etapele legale și au fost semnate contractele cu furnizorii. În momentul când obținem finanțarea în maxim o lună de zile dăm drumul la spital. Toate documentele cadru sunt trimise de la finele lunii octombrie în original către Ministerul Sănătății. Avem o clădire frumoasă, nouă care îndeplinește toate standardele ISU, are toate autorizațiile necesare, cu toate dotările nemedicale montate. Mai sunt necesare doar dotările medicale”, a spus Coman. Primarul a explicat că spitalul a primit în acest o sumă de bani pentru a finaliza scările de incendiu scări care vor fi recepționate pe 20 decembrie. ”Am primit anul acesta o sumă de bani care ne-a permis să realizăm aceste scări de incendiu care nu au fost prevăzute inițial și care au apărut ulterior datorită modificării legislației în domeniu. Finalizăm pe 20 decembrie aceste scări și vom avea spitalul terminat integral întrucât construcția spitatului a fost finalizată în 2018”, a spus primarul.

Coman: ”Finanțarea a asigurat-o doar guvernele PSD”

Construcția noului spital din Fălticeni a demarat în 1991. Primarul a precizat că în 2012 când a preluat investiția avea un grad de execuție de 23%. Cătălin Coman a arătat că finanțarea a asigurat-o doar guvernele PSD. ”Guvernul PNL a dat în 2011 când era fostul primar și fostul Consiliu Local 20 de milioane de lei însă din acești bani nu s-au cheltuit decât 900.000 de lei restul de 19 milioane de lei întorcându-se la Ministerul Sănătății la final de an. Cred că se putea să fie terminat spitalul și să-l dăm în funcțiune dacă nu erau irosiți acei bani. Guvernul Cioloș nu a acordat nici un leu”, a spus Coman.

Primarul Coman face apel către toate forțele politice de la nivel județean și național să sprijine deschiderea noului spital din Fălticeni, 7.9 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava