Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto43 poze în acest set

Primăria și Consiliul Local Șcheia au sărbătorit duminică, 25 octombrie, 16 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Prima parte a evenimentului s-a desfășurat la biserica Sfinții Mihail și Gavril din satul Mihoveni acolo unde preoții din comună au oficiat o slujbă de mulțumire la care au asistat copiii, nepoții și strănepoții ”cuplurilor de aur”, consilierii locali, conducerea primăriei în frunte cu primarul Vasile Andriciuc și viceprimarul Ilie Cojoc.

Momentul a fost unul emoționant ”mirii și miresele” unii trecuți de venerabila vârstă de 80 de ani amintindu-și cu plăcere de anii în care ”s-au luat” în fața lui Dumnezeu. Vizibil pătruns de încărcătura evenimentului primarul Andriciuc le-a mulțumit celor 16 perechi pentru ce au făcut pentru comunitate arătând că sunt exemple demne de urmat pentru tânăra generație.


Cel mai bătrân mire a împlinit 86 de ani

”În comuna Șcheia este sărbătoare pentru că în fața altarului sunt 16 de perechi care au împlinit 50 de ani de conviețuire. Este o mândrie pentru comunitatea noastră că-i avem printre noi pe acești minunați oameni care sunt exemple de urmat pentru noi toți dar mai ales pentru tânăra generație. În viața lor au avut probabil și momente mai puțin frumoase dar dragostea, toleranța, încrederea în Dumnezeu i-au ținut împreună și a făcut ca astăzi să-i cinstim și să le aducem respectul cuvenit. Cuvintele sunt de prisos și ceea ce facem noi astăzi pentru ei este ca un semn de respect. Bucuria pe  care o vedem aici este și bucuria comunității pentru că nu este ușor să conviețuiești 50 de ani, să ai copii, nepoți și strănepoți și să fii încă ”verde” să te bucuri de viață.  Le urăm să aibă o bătrânețe frumoasă, liniștită, să fie sănătoși, să gândească pozitiv să ducă mai departe acest sentiment de viață în doi”, a spus Andriciuc după slujba de mulțumire de la biserica din Mihoveni.

Cuplurile sărbătorite au primit din partea administrației locale diplome și flori. ”Nunta de aur” s-a lăsat și cu petrecere masa și dansul având loc la pensiunea Ambiance din Șcheia. Cele 16 cupluri aniversate duminică au în total 41 de copii, 63 de nepoți și 10 de strănepoți. Cel mai în vârstă dintre sărbătoriți are 86 de ani (Nicolai Vârlan) iar cel mai tânăr 69 de ani (Ioan Hrițuc).

Trebuie spus că ”nunta de aur” la Șcheia se află la X-a ediție. Până acum au fost sărbătorite 299 de cupluri care au în total 725 de copii, 1.335 de nepoți și 249 de strănepoți.

Primarul comunei Șcheia a ajuns la 299 de fini, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava