MOPAN Suceava

Primarul Daniel Băluță participă la cea de-a 144-a sesiune plenară Comitetului European al Regiunilor (CoR) – cel mai puternic organism consultativ al Uniunii Europene. Prima întâlnire a edilului a avut loc astăzi în cadrul grupului politic al socialiștilor europeni și a prefațat cea de-a 144-a sesiune plenară a acestui for internațional deosebit de important, ce avizează toate actele legislative cu impact asupra regiunilor și orașelor.

În prezența doamnei Iratxe García-Perez, președintele grupului S&D din cadrul Parlamentului European, primarul Sectorului 4 a explicat faptul că din punctul său de vedere, Europa are nevoie de leadership inspirat și capabil să înțeleagă nevoile reale ale cetățenilor săi. „Nu există un liant mai puternic și mai adecvat între leadershipul european și nevoile cetățenilor noștri decât cel Social Democrat. Este rolul și misiunea noastră de social democrați care ne reprezentăm comunitățile la nivel local să fim capabili să înțelegem ceea ce vor oamenii și mai ales să le oferim soluțiile de care au nevoie cetățenii noștri”, a declarat edilul.

Acesta a continuat afirmând că în acest moment, cea mai mare dorință a sa este de a reusi, alături de colegii social democrati europeni, să ofere oamenilor cele mai bune soluții   pentru a-și asigura bunăstarea și prosperitatea. „Am urmărit cu mare atenție implicarea tot mai serioasă și tot mai concretă a Comitetului European al Regiunilor în gestionarea binelui nostru comun european, alături de alte instituții importante. Comitetul  Regiunilor are așadar o voce tot mai respectată, pe măsura legitimității date de mandatul acordat de cetățenii din comunitățile noastre. Răspunsul la pandemie, la multiplele probleme sociale și economice cu care comunitățile noastre se confruntă în această perioadă sunt realități pe care nu le putem nega. Pentru că Ziua Europei, pe care ne pregătim să o celebrăm peste doar câteva zile bate la ușă, nu trebuie să uităm viziunea părinților fondatori și rolul important pe care l-au acordat bunăstării și păcii în prefigurarea proiectului european în care noi suntem astăzi chemați să lucrăm”, a mai afirmat Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 va participa și la următoarele dezbateri ce vor avea loc în cadrul celei de-a 144-a sesiuni plenare a CoR, având în vedere însemnătatea deosebită pe care o are reprezentarea Sectorului 4 în componența forului european sus menționat.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. Înființat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

Comitetul Regiunilor este format din 329 de membri, cu tot atâția supleanți, repartizați între cele 27 de state membre, după cum urmează: câte 24 pentru Germania, Franța și Italia; câte 21 pentru Spania și Polonia; 15 pentru România; câte 12 pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Țările de Jos și Ungaria; câte 9 pentru Croația, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Lituania și Slovacia; câte 7 pentru Estonia, Letonia și Slovenia; câte 6 pentru Cipru și Luxemburg; 5 pentru Malta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava